Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. mai 2002 kl 17.10 Da Capo

Erling Stordahl og Robert Levin fra 1992

Erling Stordahl, Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen i
Erling Stordahl, Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen i "Da Capo!" i 1992 (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Vidar Lønn-Arnesen har denne gangen vært i arkivet og funnet fram et program fra 1992 hvor Erling Stordahl og Robert Levin var gjester. I tillegg var det besøk av kinodirektøren i Oslo, Ingeborg Moreus Hanssen.

Erling Stordahl var i mange år den ene delen av sangduoen Engedahl & Stordahl. Begge var blinde, og Erling Stordahl forteller humørfylt om situasjoner de kunne komme opp i når de skulle opptre på scener rundt om i landet. Engedahl & Stordahl hadde mange slagere på 50- og 60-tallet, og hver mandag var de å høre i ”Ønskekonserten”. ”Vesleblakken” rørte mange til tårer, og i programmet fra 1992 får vi en filmet versjon av denne sangen. Andre store slagere fra Engedahl & Stordahls hånd var ”Minnenes melodi”, ”Måke fortell”, ”Liselotte” og ”Ungkarsvalsen”. Erling Stordahl døde i 1994.

Robert Levin
Pianisten Robert Levin forteller om sitt liv som barpianist, restaurantpianist, jazzpianist og stumfilmpianist. Han forteller også om krigen og de vanskelighetene han opplevde på grunn av sin jødiske bakgrunn. Det var ikke lett å spille i Rosekjelleren med bare tyske soldater i salen. Han måtte også gå i dekning for å slippe unna nazistene. Etter krigen, i 1946, bestemte Robert Levin seg for å bli konsertpianist, og det ble han med stor suksess. I programmet spiller fiolinisten Ole Bøhn og Robert Levin ”Liebesleid” av Fritz Kreisler. Robert Levin døde i 1996.

Ingeborg Moreus Hanssen
Hun er Oslos profilerte kinodirektør, og brenner varmt for det å se film på kino. Folk bør gå på kino en gang i uken, etter hennes mening. Den første filmen fru Moreus Hanssen så var tegnefilmen ”Snehvit og de syv dvergene”, og hun innrømmer at hun ble skremt av heksen. Hun forteller ellers at hun ser rundt 300 filmer i året, og at den morsomste filmen hun har sett er ”Ratata!” med Povel Ramel og Martin Ljung.

Da Capo-orkestret avslutter programmet med musikken fra ”Den rosa panter”.

Egenprodusert underholdning fra 1992
Programledere: Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder: Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83
Bilde
Erling Stordahl, Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen i ”Da Capo!” i 1992 (Foto: Rune Lønn-Arnesen)