Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. september 2001 kl 21.55 Med hjartet på rette staden

Hårete pels og glimrende gull

Umuliusen Greengrass (Bill Maynard) graver etter gull i serien
Umuliusen Greengrass (Bill Maynard) graver etter gull i serien "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television Ltd)
11-åringen Terry har en far som sitter i fengsel, og nå skal han løslates. Terry blir henrykt da faren plutselig viser seg å dele hans interesse for jernbaner.

Politibetjent Nick Rowan værer fort at det er en sammenheng mellom et pelstyveri fra den lokale kåpefabrikken og observasjoner av en mann som har krysset jernbanelinjen ulovlig. Moren til Terry jobber på fabrikken, og nå er en jernebanevogn med en spesiell verdifull forsendelse av pels på vei. Men den er også under oppsikt av Nick.

Gull
Byens lurendreier Greengrass er alltid på ferde med et eller annet, så også i denne episoden. For tiden anlegger han en hage, og nå har han lånt seg en metalldetektor. Eureka – en romersk mynt dukker opp, og Greengrass er i fyr og flamme. Han tror selvfølgelig han har funnet en gullåre og setter i gang med gravemaskin. Hva han ikke vet, er at byens hovedvannledning også går gjennom hagen.

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 10)
I rollene: Bl.a. Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Juliette Gruber
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Umuliusen Greengrass (Bill Maynard) graver etter gull i serien ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television Ltd)