Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 7. august 2009 kl 23.10 Film: Stikket

Newman/Redford i klassiker

Doyle Lonnigan (Robert Shaw) bør ane uråd i selskap med John Hooker (Robert Redford) og Henry Gondorff (Paul Newman (Foto: Universal)
Doyle Lonnigan (Robert Shaw) bør ane uråd i selskap med John Hooker (Robert Redford) og Henry Gondorff (Paul Newman (Foto: Universal)
Handlingen er lagt til de harde 30-årene. To menn livnærere seg på å lure penger fra diverse ofre, inkludert en korrupt bankeier.

Johnny Hooker og hans kompanjong Luther Coleman tar store sjanser når de prøver seg på bankeier Doyle Lonnegan. Og ganske riktig, selvsagt søker Lonnegan hevn, og han karer dreper Coleman.

Hooker må flykte til Chicago hvor han oppsøker en kamerat av Coleman: Henry Gondorff, den beste lurendreieren som fins. Sammen kommer de opp med en kompleks og risikabel plan for å hevne deres felles bekjente, en plan som involverer poker, hesteveddeløp og høy gambling – og selvfølgelig med livet som innsats.

Den ambisiøse småbykjeltringen Hooker og den gamle svindleren Gondorff vil knekke storsvindleren av en bankeier som myrdet deres venn.

Hvordan denne banden tar det siste "stikket" mot fienden, gjør dette til et av de største snyteriene i filmhistorien, komplettert med en overraskende slutt.

Om filmen
"Stikket" vant sju Oscar-priser i 1974, inkludert den for Beste film, og filmen er en av de mest populære og kritikerroste gjennom tidene.

Paul Newman og Robert Redford leverer et ufoglemmelig samspill. Redfors Hooker og Newmans Gondorff er stadig på kant med hverandre. Den ene ung og overivrig, den andre eldre, mer tilbakelent og rutinert.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (1974)
Originaltittel: "The Sting"
Med Robert Redford (John Hooker); Paul Newman (Henry Gondorff), Robert Shaw (Doyle Lonnegan) og Robert Earl Jones (Luther Coleman)
Regi: George Roy Hill
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no