Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Radio er tingen – i Svingen


Atif er opptatt av bjørner, men når han endelig skal få studere dem på nært hold, er det ingenting som går slik han vil.

Atif vil gjerne se et program om bjørner på tv, men brødrene hans vil se på noe helt annet. Siden Atif er minst, taper han kampen, og storebroren Omar bærer tv-en bort fra stua og inn på soverommet i protest.

I ren desperasjon forsøker Atif å få sett programmet hos noen av vennene sine, men møter mye motstand på veien. Dessverre rekker han ikke å se så mye som en snurt av programmet før det er slutt.

Moren til Victoria, Vera, foreslår i stedet at Atif og de andre barna kan høre på radio, noe hun synes er mye bedre enn å sitte klistret til fjernsynet. Men på radio går det en krimføljetong som blir i skumleste laget for de små vennene. Da bestemmer de seg i stedet for å lage sitt eget radioprogram, Radio Svingen.
Og Atif finner ut at radio er vel så bra som TV når man vil oppleve noe spennende og morsomt.

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00LENKER
  • Barna i Jul i Svingen