Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. oktober 2012 kl 19.55 TV-aksjonen 2012: Amnesty

Verdens største dugnad


Målet for årets TV- aksjon er at 100 000 frivillige bøssebærere skal besøke norske hjem i løpet av noen timer søndag 21.oktober, og samle inn millioner av kroner som i år går til Amnesty International.

Programleder og tidligere landslagskeeper i fotball, Erik Thorstvedt, skal lede TV-sendingene sammen med Dagsrevyens Ingerid Stenvold.

Møtte ofrene
Tidligere i år har de to vært på reportasjetur til Egypt, Laos, Romania og Russland. Der har de truffet mennesker som forteller sine egne erfaringer med tortur og andre overgrep, og om kampen for ytringsfrihet og dagligdagse menneskerettigheter.

Bidrag fra hele verden
Jon Almaas er årets auksjonarius, og kan by på alt fra smykker designet av Vivienne Westwood, padlekurs med OL-vinner Eirik Verås Larsen, komplett platesamling signert av Sting, restaurantbesøk, signerte fotballdrakter og hatter laget på direkten.
Humoristen Robert Stoltenberg deltar både med og uten maske, blant annet i et comeback med Linda Johansen fra Borettslaget.

Kongehuset og kjendiser stiller opp
Erik og Ingerid får i tillegg besøk av aktuelle gjester fra inn- og utland. Vi får møte H.K.H. Kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg og mange andre samfunnsaktører.
Ane Brun har laget årets auksjonslåt og artistene som opptrer i studio er Dum Dum Boys, Susanne Sundfør, Dreamon, pianist Vilde Frang, Kashfa Gashamura og ballerina Maiko Nishino-Ekeberg.

Telefonpanelet består i år av blant andre: Eskil Pedersen, Unni Lindell, Geir Lippestad, Cecilie Brækhus, Sigrid Bonde Tusvik, Tooji Keshtkar, Erik Solbakken, Eirik Verås Larsen, m.fl.

Fem hovedområder
Amnesty International startet i London for over 50 år siden, og har nå 3 millioner medlemmer i 150 land. Pengene de får fra årets TV-aksjon skal går til fem viktige områder: Ytringsfrihet, retten til å elske den man vil, trygghet, å leve i verdige omgivelser og rettferdig behandling.

Direkte eller tilbakeblikk
Søndag 21. oktober starter sendingen på NRK 1 klokken 16.00, og helt fram til klokken 00.20 kan du følge med på kjente artister og hvor mange penger som kommer inn.
I tillegg kan alle innslagene ses i nettspilleren på NRK.no.

Egenproduksjon 2012.
Prosjektleder NRK: Unni Hansen.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tel: 23 04 93 75 / mobil: 414 146 53.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.