Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. juli 2008 kl 19.30 Kollektivet i Köping

Drømme-prinsen

Kollektivet i Köping: Linda møter drømmeprinsen i ukens episode av
Kollektivet i Köping: Linda møter drømmeprinsen i ukens episode av "Kollektivet i Köping". (Foto: Sto-Cph)
I den svenske byen Köping bor Mats, Linda, Tobbe og Micke på et kollektiv for funksjonshemmede. Det er sommeren da alt hender i deres liv – i ukens episode kommer blant annet prinsen i Lindas liv til henne.

Tobbe er stort sett interessert i fotball, og ellers er han temmelig arbeidssky. Nå er han blitt satt til å luke i rabatten sammen med jobbkompisen Bjørn. Sistnevnte tar kommandoen og driver Tobbe framover. Tobbe gjør alt han kan for å slippe unna og trives best når de tar fem minutter.

Mats i farta
Vi besøker også Mats på jobben. Han er i sving sammen med kompisen Sune, som er vaktmester. Men det er ikke selve vaktmesterjobben som står i høysetet. Det oppdager vi når Mats får styre Sunes bil gjennom Köping. Mats trener nemlig til å ta førerkortet.

Mickes dag
Micke digger heavy metal. Nå innbyr han til fødselsdagsfest. Det blir pizza, presanger og allsang. Og som den gode taler Micke er, holder han en fin takketale.

Lindas drøm
Den kjærlighetstørste Linda fortsetter å lete etter prinsen i sitt liv. Og han kommer til henne som et lyn fra himmelen. Det skjer når hun minst aner det, midt på natta i en drøm.

Linda våkner og har drømt at hun var sammen med en vi kjenner godt fra tidligere episoder av serien. Fortsettelse følger i ukens episode av "Kollektivet i Köping".

Om serien
Den svenske dokumentarserien om Köping-kollektivet vant prisen både som "Årets program" og "Årets dokumentärprogram" i den svenske TV-galan 2007. Vi følger de funksjonshemmede og ikke lenger helt unge Linda, Mats, Tobbe og Micke. Serien er skrevet av Lars Filip Hamar – forfatter, journalist og programleder i fjernsyn – som selv er født i Köping for 33 år siden.

Det hører med til historien at funksjonshemmede Linda er Lars Filips storesøster, og at hennes bror også har hatt en finger med i produksjonen av serien. Foruten prisene som i fjor ble serien til del, ble den også hyllet av kritikere og andre.

En ny sesong av serien er allerede ferdig innspilt (sendt på TV4 i februar-mars, 2008).

Svensk dokumentarserie i seks deler (2007)
Originaltittel: Köping
Kveldens episode: Kärleken uppenbarar sig för Linda
Produsert av: Sto-Cph
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no