Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. august 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 15. august kl 20.15
Trill rundt med Michael Palin (9:10)

Palin utforsker jungelen

I kveldens nest siste etappe av Michael Palins rundreise fortsetter han inn i den søramerikanske jungelen der ingen filmteam tidligere har satt sine føtter. Her møter de både innfødte, mafia og journalister.
Belønningen for å legge ut på denne ganske så risikable turen langs Amazonas er at Palin og hans team virkelig får en smakebit på hva jungellivet har å tilby.
Palin får kontakt med en sjaman som bruker kraftfulle tropiske planter for å kurere sykdom, og flere store farmasøytiske firma er allerede i gang med å innhente medisinske planter fra denne delen av verden.
Etter at Palin når målet, som er den gamle byen Iquitos, returnerer han sammen med filmteamet til Bogota med en ekte britisk dampbåt, og her møter Palin narkotikamafiaen med gudfaderen i spissen.
Kveldens avsnitt avlutter Palin med en skikkelig feiring på ekte søramerikansk vis.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på ti programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren på hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør-Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og opplever fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Don Fabio Ochoa er faren til to av Colombias viktigste narkotikaforsynere.
Michael Palin møter en art og dens uvisse skjebne midt i den søramerikanske jungelen. (Foto: Basil Pao)

Reiseserie fra BBC
Ved Michael Palin


Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18