Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. september 2005 kl 19.55 Kaoskontroll

Når tingene tar overhånd

Hilde Hummelvoll og interiørkonsulent Mads Moe leder høstens storopprydding (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hilde Hummelvoll og interiørkonsulent Mads Moe leder høstens storopprydding (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjenner du noen som har alt for mange ting, men ikke klarer å kvitte seg med noe? Eller har du det kanskje slik selv? Nå er det hjelp å få! Hilde Hummelvoll leder programserien sammen med interiørkonsulent Mads Moe.

I 10 programmer får folk hjelp med å få orden på hjemmet. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle deltakerens eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. Gjennom programmet deles eiendelene inn i fire kategorier: det som skal beholdes, det som skal selges, det som kan gis bort og det som skal kastes. Prosessen er systematisk og effektiv.

Samtidig som sorteringen pågår, rykker Mads Moe og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Gode minner
"Kaoskontroll" er mer enn et oppryddingsprogram. Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi. Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene vi besøker. Kanskje de har mistet noen de er glad i og ikke klarer å kvitte seg med tingene som minner om avdøde? Kanskje man er av den typen som sparer på alt "i tilfelle rottefelle", eller hva om man flytter inn til noen som allerede har "alt"? Skal man da ha dobbelt av alt, eller ta et oppgjør med fortiden?

Det er ikke alltid lett å ta en storopprydding – ofte er de tingene vi ikke har bruk for de vi holder mest av. Men dersom man tør å ta skrittet fullt ut, og ta en skikkelig opprydding, vil man kunne få en ny, ryddig start, både mentalt og fysisk.

Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78