Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 10. april 2004 kl 21.05 Bibelen: Johannes' åpenbaring

Siste del av en påkostet serie

Den aldrende Johannes (Richard Harris) er tatt til fange av romerne
Den aldrende Johannes (Richard Harris) er tatt til fange av romerne
"Bibelen: Johannes’ åpenbaring" er siste del av et av fjernsynshistoriens mest ambisiøse prosjekter. Apostelen Johannes er tatt til fange av romerne og brakt til øya Patmos. Han er en aldrende mann og ser det som sin oppgave å redde kristendommen fra utryddelse.

I fangenskapet ser Johannes syner om lidelsene på jorden, men også om himmelens storhet og befrielse gjennom troen.

Den unge, kristne Irene får adgang til fengselet med hjelp av sin bror. Johannes stoler på Irene, og betror seg til henne i hemmelighet. Hun får vite om synene han har hatt, og hun bringer dem videre til de livredde kristne.

Etter flere farlige fluktforsøk, blir Johannes og tilhengerne hans dømt til døden. Men da keiser Domitian plutselig dør, blir de reddet i siste øyeblikk. Den nye keiseren gir de kristne amnesti, og de grusomme forfølgelsene er endelig over.

Om filmen
I rollen som apostelen Johannes møter vi verdensstjernen Richard Harris. Den populære tyske skuespilleren Benjamin Sadler spiller Valerius, en ung romersk soldat som blir sendt til Patmos for å være informant for romerne. Han forelsker seg Irene som spilles av Vittoria Belvedere. Christian Kohlund fyller rollen som den nådeløse romerske generalen Quintus, stefaren til Valerius.

I løpet av ni år er det produsert 21 fjernsynsfilmer i serien "Bibelen". Den påkostede serien, som er en europeisk samproduksjon, har hatt et budsjett på over 100 millioner euro, og er solgt til 67 land over hele verden.

Europeisk samproduksjon
Originaltittel: "The Bible – The Apocalypse"
Regi: Raffaele Mertes
I rollene: Richard Harris, Benjamin Sadler, Christian Kohlund, Vittoria Belvedere
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83