Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. juli 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 24. juli kl 20.00
Svenske hjarte (13:20)

Elisabeth på ny jobbjakt

Etter at Elisabeth avlyste bryllupet med enkemannen Nils er hun igjen på jobbsøken. Hun fortsetter som hushjelp hos Marianne, men det er ikke nok til å betale renter og avdrag og forsørge henne selv.

På arbeidskontoret får hun anbefalt å starte sitt eget firma, eller leve på sosialstønad. Og da begynner tankene å svirre i Elisabeths hode.

Hjemme hos Marianne og Tomas er det forandringer på gang. Julia har flyttet inn hos sin hjemvendte mor, og da øyner Marianne sjansen til å få litt ekstra alenetid med Tomas. Men han er ikke like ivrig etter å \"leke kjærestepar\".

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør og hennes kjæreste Tomas (Lars-Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.