Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. august 2002 kl 20.30 Barmeny

Pizza

Pizza-mobil.(NRK-foto)
Pizza-mobil.(NRK-foto)
- Selvgjort er velgjort, sier Lars Barmen, og lager sju forskjellige pizza i kveldens program.

Hjemmelaget pizza er bedre, billigere og nesten like raskt som frossenpizza.

Men også kokker bruker frossenpizza, om enn i en annen form enn dem fra butikken. Kokkenes triks for at pizzaen skal bli fort ferdig, er nemlig å lage pizzabunnen på forhånd og legge den i fryseren. Da er det bare å legge på fyll og ost – og inn i ovnen med den.

Grunndeig pizza
4 porsjonspizzaer

3 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
1/3 pk gjær
1 ts salt
450 g hvetemel

Løs gjæren i lunkent vann, tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen godt sammen. La den hvile i 1 time.

Bak ut 4 bunner på ca. 2 mm. tykkelse, prikk dem med en gaffel og stek dem i ovn på 250 grader i 3 minutter.

Tomatsaus til pizza
3 hakkede sjalottløk
3 hakkede hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 bokser tomat
2 ss hakket frisk oregano
salt/pepper

Fres løk og hvitløk i olivenolje til den er blank.
Tilsett tomat og oregano og kok til halvparten gjenstår og den har fått en kremet konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Pizza nr.1
1 pizzabunn (oppskrift over)
3 ss hakkede tomater på boks
1 mozzarella i skiver
2 ss revet parmesan
pepper
3 ss frisk hakket basilikum
2 ss olivenolje

Stek på 250 grader i 4 minutter.


Pizza nr 2
1 pizzabunn oppskrift over
2 tomater i skiver
2 fedd hvitløk i tynne skiver
pepper
2 ss olivenolje
1 ss hakket frisk oregano

Pizza nr 3
1 pizzabunn (oppskrift over)
3 ss tomatsaus (oppskrift over)
1/2 mozzarella i skiver
2 ss revet Jarlsberg ost
2 ss provoloneost
2 ss revet parmesan
2 ss Gorgonzola ost
1 ss oregano

Fordel sausen på pizzabunnen og legg ostene i sektorer på sausen. Strø over oregano og stek på 250 grader i 4 minutter.

Pizza nr 4
1 pizzabunn (oppskrift over)
3 ss tomatsaus (oppskrift over)
3 ss revet Jarlsberg ost
1 ss revet parmesan
4 brune sjampinjonger i skiver
3 ss hakket frisk basilikum
pepper
1 ss olivenolje

Pizza nr 5
1 pizzabunn (oppskrift over)
3 ss tomatsaus (oppskrift over)
30 g tynne skiver potet som er skylt og blandet med 1 ss olje
10 sorte oliven
10 skiver chorizo eller annen sterk spekepølse
salt og pepper
1 ss hakket frisk oregano

Pizza nr 6
1 pizzabunn (oppskrift over)
3 ss hakkede tomater fra boks
1/4 rødløk i skiver
4 sjampinjonger i skiver
1/2 rød chili i skiver
1/2 grønn chili i skiver
4 ss hakket soltørket tomat, bløtlagt natten over
1 ss olivenolje
1 ss revet parmesan
1 gul tomat i skiver
1 ss frisk hakket oregano

Pizza nr 7
1 pizzabunn (oppskrift over)
3 ss tomatsaus (oppskrift over)
1 mozzarella i skiver
20 g gorgonzola i skiver
4 sjampinjonger i skiver
1/2 kyllingbryst skåret i skiver og stekt i panne med
1 ss olivenolje og tilsatt 1ts grovmalt sort pepper
2 ss sorte oliven
2 ss hakket frisk basilikum
1 ss olivenolje

Egenprodusert matprogram
Programleder Lars Barmen
Ved Are Fiva og Bjørn Holmgren
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder (to motiv)
Pizza-mobil. (NRK-foto)