Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Ringrever på jakt

Ivar Alver (t.v.) og Henry Høgmo drar på jakt. (Foto: Annelise Jackbo)
Ivar Alver (t.v.) og Henry Høgmo drar på jakt. (Foto: Annelise Jackbo)
Ivar og Henry satser på å servere selvskutt fugl til middag, og regissør og skuespiller Arne Lindtner Næss kommer til Solhov. Han skal styre revyen de siste to ukene frem til premieren.

Ivar og Henry har mye til felles, også en interesse for jakt og fiske. I dag drar de ut på skarvejakt. Planen er at de skal kunne servere de andre deltakerne selvskutt fugl til middag før de må reise hjem.

Den kjente skuespilleren og regissøren Arne Lindtner Næss har fått jobben med regien på revyen og skal nå jobbe sammen med gjengen frem til premieren. Dessuten er også hele bandet på plass for første gang i prøveperioden. De prøver på flere av numrene, og da Henry fremfører sin versjon av "Høstvise", er stemningen ladet. Både Ivar og Thor må ta til tårene.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47LENKER
  • Eldrebølgen