Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. desember 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Politiagent på skeive

Politiagent Oscar Stone (Ian Stenlake) blir innblandet i mer enn eventyr på homseklubb. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Oscar Stone (Ian Stenlake) blir innblandet i mer enn eventyr på homseklubb. (Foto: Beyond Distr.)
Under spaning på en homseklubb i Melbourne blir politiagent Stone forvekslet med en annen. Det går ikke bedre enn at den ungdommelig utseende spaneren blir rekruttert som medhjelper i et væpnet ran som er under oppseiling.

Ricky Knox er en feiende flott ung mann, men han er langt fra er noen kriminell - ennå. Det er derimot kjæresten hans, Bruce Kidd, som går for å være en ekstremt farlig forbryter. Kidd er for tiden på rømmen og har overtalt vennen til å bli med og rane en verditransport. De to vil deretter rømme landet og starte et nytt liv sammen.

Venstrehåndsarbeid
For å gjennomføre ranet trenger de hjelp av en tredjemann. Den erfarne Kidd må hele tiden leve i dekning, og nybegynneren Knox gjør et stykke venstrehåndsarbeid når han treffer Stone på en homseklubb og rekrutterer politiagenten som medhjelper. Hva Stone foreløpig ikke vet, er at den livsfarlige og uberegnelige Kidd står bak det forestående ransforsøket. Tiden nærmer seg et møte mellom ham og Kidd, en av Australias mest ettersøkte menn…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57