Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. februar 2007 kl 19.55 Kongen vår er 70 år

Hipp hurra for kongen vår!

Anne Grosvold intervjuer kong Harald i forbindelse med hans 70-års dag (Foto: Ole Kaland, NRK)
Anne Grosvold intervjuer kong Harald i forbindelse med hans 70-års dag (Foto: Ole Kaland, NRK)
- Det hender jeg blir lattermild på de gale stedene. Det problemet har hele familien., og vi må unngå å se på hverandre for å klare å holde oss alvorlige. Kong Harald er kjent for å bruke humor for å lette på en trykket stemning, men innrømmer at hans sans for situasjonskomikk noen ganger kan bli et problem.

Det er 16 år siden han første gang ble tiltalt som "Deres Majestet". Det var samme kveld som kong Olav døde, og han skjønte ikke med en gang at det var ham de snakket til.

I samtale med Anne Grosvold forteller kong Harald om hvordan han har utviklet sin rolle som konge, og om hvilke egenskaper han legger vekt på som leder. Livet som konge er svært forskjellig fra den som tronarving, og det er årene som Norges konge dette programmet først og fremst handler om.

Kong Harald gir oss dessuten et sjeldent innblikk i den private delen av livet som handler om jakt og fiske, og vi møter konkurranseseileren foran en viktig regatta.

I tillegg får vi intervjuer med dem som kjenner kongen aller best, nemlig familien. Både dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise medvirker i programmet.

Ellers bidrar Danmarks dronning Margrethe, sentrale norske politikere, private venner og andre som har truffet kong Harald "på jobb". Blant dem vi får møte er statsminister Jens Stoltenberg, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, biskop Finn Wagle og ambassadør Lars Petter Forberg.


Produsert av NRK underholdningsavdelingen
Intervjuer: Anne Grosvold
Prosjektleder: Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no