Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. oktober 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Strømpris til besvær

Forbrukerinspektør Anders Magnus gir deg kart og kompass i jungelen av strømpriser. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Forbrukerinspektør Anders Magnus gir deg kart og kompass i jungelen av strømpriser. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Blir det ny strømkrise denne vinteren, eller kan vi regne med lavere priser? Forbrukerinspektør Anders Magnus har forsøkt å orientere seg i strømprisenes forunderlige verden, for å finne ut hvilke av alle rådene på markedet du bør lytte til.

Fjorårets strømsjokk skremte mange, og nå overstrømmes forbrukerne av tips og råd for å holde prisene nede. Men kan du stole på alle rådene du får? Og bør du binde strømprisen?

Svarte billetter i fåreklær
Sytten år gamle Michael Keihl fra Arendal er en stor fan av bandet Metallica, og han var raskt ute med å kjøpe billetter til gruppas konsert i Oslo spektrum i desember. Overraskelsen var stor da han oppdaget at han hadde kjøpt to svartebørsbilletter som til sammen kostet over 3 000 kroner! En av aktørene på svartebørsmarkedet videreselger konsertbilletter på internett, slik at mange forbrukere tror de kjøper vanlige billetter. Forbrukerinspektørene tar saken i kveldens program.

Dyrt å dø
Begravelser koster mye i Norge, og mange synes det er vanskelig å tenke på pris og service i forbindelse med et dødsfall. Likevel finnes det gode råd å følge når man opplever at en av ens nærmeste går bort. Forbrukerinspektør Peter Svaar har sett nærmere på hva man bør gjøre.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar og Kari Asheim.
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252