Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 30. september 1999 kl 21.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 torsdag 30. september kl 21.30
Filmredaksjonen NRK

Svensk premiere og Film fra Sør

Ukens eneste premierefilm er \"Det store gjennombruddet\", regissert av Daniel Lind Lagerlöf. Filmen er blitt betegnet som svenskenes svar på den britiske \"I blanke messingen\". Filmredaksjonen NRK har mer om filmen. Vi skal også en tur innom Film fra Sør-festivalen.

Regissør Daniel Lind Lagerlöf har jobbet mye med tv-regi, blant annet for den populære serien \"Skargårdsdoktorn\".
I hovedrollen i \"Det store gjennombruddet\" møter vi Björn Kjellmann. Kjellmann er kjent fra mange svenske spillefilmer og tv- produksjoner, kanskje først og fremst som Adam i \"Adam & Eva\" fra 1997. Else Karine Archer møtte ham på filmfestivalen i Haugesund.

Ikke bare sort og hvitt
For niende gang arrangeres festivalen Film fra Sør i Oslo. Film fra Sør henter hit perler fra fjerne himmelstrøk. I den anledning kommer festivalsjef Lasse Skagen til Filmredaksjonens studio for å snakke om Film fra Sørs eksotiske meny og vise klipp fra noen av severdighetene. God film produseres ikke bare i USA og Europa!

Deep Blue Sea
Finnen Renny Harlin har suksess i Hollywood. Regissøren har spektakulære filmer som \"Die Hard 2\", \"Cliffhanger\" og \"The Long Kiss Goodnight\" på sin merittliste. Nå har han laget en ny film, \"Deep Blue Sea\". Her får vi se hjernemanipulerte kjempehaier boltre seg blant kjente skuespillere som Stellan Skarsgård og Samuel Jackson. Opptakene er gjort i Mexico, hvor Harlin gjorde gjenbruk av de enorme tankene hvor Titanic ble filmet. Filmredaksjonen NRK var på settet, og fikk blant annet slått av en prat med Renny Harlin.

Den trettende krigeren
Regissørene Michael Crichton og John McTiernan har laget mye bra. De har blant annet vært innblandet i prestisjetunge prosjekter som \"Jurassic Park\", \"Die Hard 3\", \"Last Action Hero\", \"Twister\" og \"Congo\". Nå har de slått seg sammen og laget filmen \"Den trettende krigeren\". På rollelisten finner vi blant andre \"latin lover\" Antonio Banderas og norske Maria Bonnevie. Det har tatt tre år å få den ferdig, med utallige kriser, utbyttinger og rykter underveis. Brita Møystad Engseth ser nærmere på hva slags form denne filmen til slutt har fått.

NRK2 torsdag kl 21.30

Filmmagasin fra NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder: Else Karine Archer

Filmredaksjonen NRK sendes i reprise på NRK1 samme kveld kl 00.35 og på NRK2 førstkommende søndag kl 22.40

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41