Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. juni 1999 kl 22.30 Bruce Springsteen - rockens sjef er tilbake

Bruce Springsteen - rockens sjef er tilb


NRK2 torsdag 17. juni kl 22.30
Bruce Springsteen - rockens sjef er tilbake

Nærbilde av \"The Boss\"

I april innledet \"The Boss\" og The E Street Band sin første turné på ti år, da de inntok scenen i Barcelona. 27. juni i år spiller de på Valle Hovin i Oslo.
I et eksklusivt tv- intervju foretatt i Springsteens hjem i New Jersey og hans favorittbar i Asbury Park, beskriver han sitt artist- og komponistliv fram til i dag.
Programmet presenterer også en nyinnspilt versjon av \"Born in the USA\".

Begynnelsen
I programmet møter vi en reflektert og ærlig artist, som med glimt i øyet forteller om den tidlige tiden før plateutgivelsene. Bandet måtte tigge seg til å spille gratis på klubbene, men etterhvert opplevde de en lokal suksess.
- På den tiden, før plateutgivelsene, hadde jeg ingen mulighet til å høre hvordan jeg hørtes ut, sier Springsteen, for båndopptaker hadde jeg ikke.

\"The River\"
Den første platen ble kjøpt av 23.000 mennesker. - Det var helt enormt, forteller Springsteen, tenk at 23.000 fremmede mennesker kjøpte plata mi! Det gikk opp for meg at jeg hadde forpliktelser. Jeg måtte stå for det jeg gjorde, tekstene ble viktige.
\"The River\" var et slikt album. Både tittellåta og \"Stolen Car\" har et klart budskap.

Volden i USA
Bruce Springsteen opplevde stor suksess i Europa. I programmet får vi glimt fra et besøk i Tyskland tidlig på 80-tallet, hvor \"Hungry Heart\" gjorde stor lykke.
Etter å ha besøkt Europa, mener Springsteen at han for alvor oppdaget volden i USA - ikke bare den kriminelle volden, men alle omgivelsene, budskapet via tv-skjermen.
- Europa er mye fredeligere, sier han.

Usynlig
I likhet med mange av kameratene følte Bruce Springsteen seg usynlig i oppveksten. Han ville gjerne bli sett.
I kveldens program får vi se og høre Bruce Springsteen synge \"Atlantic City\", \"Dancing in the Dark, \"Stand on it\" , \"Man at the Top\", samt flere mindre kutt fra tidlige utgivelser og konserter.

NRK2 torsdag kl 22.30
Tidligere sendt på NRK1 16.4.99

Bilde (via Scanpix/Internett)
Bruce Springsteen kommer til Norge 27. juni i år.

Engelsk produksjon (BBC)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83