Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. oktober 2004 kl 23.20 Migrapolis: Banebryter

Å bryte familietradisjoner

Norske Sandra De Zilwa jobber som stripper ved siden av studiene – noe foreldrene ikke setter pris på (Foto: NRK)
Norske Sandra De Zilwa jobber som stripper ved siden av studiene – noe foreldrene ikke setter pris på (Foto: NRK)
Det er mange måter å bryte med familietradisjoner på. Norske Sandra De Zilwas familie er ikke spesielt fornøyd med datterens valg av ekstrajobb. Hun arbeider som stripper ved siden av studiene.

De fleste foreldre ville neppe likt at datteren deres hadde jobb som stripper. Foreldrene til Sandra De Zilwa er intet unntak, men Sandra selv trives med å kle av seg foran fremmede menn.

På dagtid studerer hun engelsk hovedfag ved Universitetet i Oslo. Hun synes ikke det er fornedrende å strippe. – Stripping er ikke pornografi, forteller hun reporter Haddy Jatou Njie.

Ballettdanser fra Somalia
Sulekha Ali Omar vokste opp i Finnmark, og har ikke hatt mye kontakt med det somaliske miljøet i Oslo. Det er kanskje noe av årsaken til at hun har gått egne veier i valg av studier, og startet å studere ved Balletthøgskolen i Oslo. Ingen andre med somalisk bakgrunn har noen gang gått der før.

Reporter Asta Busingye Lydersen tok med seg Sulekha for å møte en annen somalisk scenekunstner, og for å diskutere hvorfor de går mot strømmen av somaliere når det gjelder yrkesvalg.

Pakistansk filmarbeider
Det er ikke mange jenter å finne i filmmiljøet som har pakistansk bakgrunn. Iram Haq er et unntak, hun har skrevet manus og spilt hovedrollen i kortfilmen "Trofast" som var med på filmfestivalen i Venezia i høst. Nå skal hun spille hovedrollen i en ny norsk film som handler om en norsk gutt, en indisk jente og et kjærlighetsforhold med dårlige forutsetninger.

Iram kysser gjerne på film, selv om hun vet at det kan skape reaksjoner i det pakistanske miljøet. - Det er ikke min intensjon å provosere noen. Jeg gjør bare det jeg liker, og det er å jobbe med film, sier hun til Mai Ba Hung fra Migrapolis.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26 marianne.mikkelsen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.