Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. oktober 2009 kl 21.25 Mysterier med George Gently

Nattens fristelser

Den unge betjent Bacchus blir stilt overfor alvorlige fristelser i ukens sak. (Lee Ingleby) (foto: Company Pictures for BBC1)
Den unge betjent Bacchus blir stilt overfor alvorlige fristelser i ukens sak. (Lee Ingleby) (foto: Company Pictures for BBC1)
Liket av en ung kvinne blir funnet i en kirke. Det viser seg at hun har jobbet som en såkalt Fox (lekker dame), på den første "vertinne"-klubben i Newcastle. Inspektør Gently og hans betjent Bacchus får i oppgave å etterforske denne sedelighetssaken.

Saken er et typisk eksempel på hvordan den strenge seksualmoralen i England på begynnelsen av sekstitallet kom i konflikt med en mer frigjort levemåte. Et spor leder til en gruppe religiøse naboer som har protestert mot klubbens virksomhet.

For unge Bacchus blir det utfordrende å forholde seg til de lettkledde og frigjorte Fox Girls på klubben, særlig fordi ekteskapet hans er grått og traurig. Det blir vanskelig å skille mellom lysten og plikten.

Om serien
Vi er tilbake på 60-tallet i Storbritannia. I en tid der grensen mellom politi og kriminell kan virke mer og mer utydelig, er inspektør George Gently en person man aldri vil tvile på. Han har utrettelig jaktet på en rekke farlige gangstere, og hans rykte er uomtvistelig.

Serien om inspektør George Gently er basert på romanene til Alan Hunter. Hovedrollen spilles av Martin Shaw og Lee Ingleby spiller den lokale inspektør John Bacchus. Handlingen er lagt til Northumberland og Cunty Durham

Britisk kriminalserie fra 2007
Produksjon: Company Pictures for BBC One
Originaltittel: George Gently, series 2
Kveldens episode: Gently in the Night
I rollene: Martin Shaw, Lee Ingleby Simon Hubbard, Tracey Wilkonson, Sian Breckin, m.fl..
Pressekontakt: Sidsel Mundal414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no