Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. juni 2000 kl 21.00 Carola - et møte med Afrika

Carola - et møte med Afrika (t)


NRK1 torsdag 1. juni kl 21.00
Det er et håp

Beveget Carola i Kenya

- Selv om folkene her nede lever under helt umenneskelige forhold, har jeg aldri sett så mye håp og livsglede, sier Carola Søgaard fra et av de største slumområdene i Kenyas hovedstad Nairobi. I kveldens dokumentar opplever vi Sveriges mest populære popartist i et beveget møte med den lutfattige befolkningen i bydelen Mathare der sang og dans forener dem.

På høyden over det enorme slumområdet klumper 600.000 fattige mennesker seg sammen for å høre Carola gjennom sin sang bygge opp under håpet. Selv setter hun sin lit til at hjelpen fra Vesten kan lindre de verste smertene.

Den svenske sangstjernen er i Nairobi i regi av Strømmestiftelsen som finansierer veldedighetsorganisasjonen Jamii Boa Trust sitt arbeid. Organisasjonen driver \"hjelp til selvhjelp\" ved å låne ut penger, slik at folk kan starte sine egne små forretninger med tanke på å forsørge familien og barnas skolegang.

Carola møter lekende barn i gatene der kloakken renner fritt og infeksjonsfaren er stor. Hun besøker også barn i fengsel og snakker med kvinnene i slummen. Det er kvinnene som er låntakere i familien. Det er de som er de sterke, og som sørger for at familien har mat. Kvinnene organiserer seg i solidaritetsgrupper og hjelper hverandre i hverdagen.

Med seg på turen til Nairobi har Carola sønnen Amadeus på tre år, som får oppleve en helt annen virkelighet enn det han er vant til hjemme i Sverige. Carola legger ikke skjul på at oppholdet i slumområdene har forandret livet hennes. Hun har fått perspektiver på egne problemer og lært seg å verdsette det hun har.

NRK1 torsdag kl 21.00

Bilder:
1. I Mathareslummen møtte Carola Kimani Wanjiru, som er en av kvinnene som er med i Jamii Bora. Kimani står med ryggen til og ved siden av Carola står Stella, en av de ansatte i Jamii Bora. (Foto: Egil Mongstad)

2. Carola med fem år gamle Penina Muthoni, datter til en av jentene som er i Jamii Bora, på armen. (Foto: Egil Mongstad)


3. Carola synger sammen med Jamii Bora koret. (Foto: Egil Mongstad)

4. Carola sammen med kvinner fra Jamii Bora. (Foto: Egil Mongstad)


5. Carola og Benta Atieno Abongo som er sosialarbeider i Jamii Bora.
(Foto: Egil Mongstad)


6. Carola går et stopp utenfor grønnsaksboden til Catherin Mueni.
(Foto: Egil Mongstad)

Norsk dokumentar ved Jochen Schilde
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123