Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 22. april 2000 kl 22.45 Hollywood-portretter: Alice Faye

Hollywood portretter: Alice Faye (t)


NRK2 påskeaften lørdag 22. april kl 22.45
Hollywood- portretter: Alice Faye

Musikaldronningen

I den amerikanske serien om filmlegendenes liv og levnet er turen i kveld kommet til Alice Faye (1915 - 1998), den blonde solskinnspiken som var en av Hollywoods aller største musikalstjerner på 30- og 40-tallet. Dette er en vaskeekte Askepott-historie om ei vanlig jente som ble stjerne over natten.

Alice Jeane Leppert vokste opp i en fattig familie i New York og var tidlig fast bestemt på å gjøre karriere på de skrå bredder. Som 13-åring fikk hun en rolle i dansetruppen ved et lokalt teater og tok da kunstnernavnet Alice Faye. I 1931, da hun var korpike på et Broadway-show, ble hun oppdaget av den populære sangeren og skuespilleren Rudy Vallee, noe som førte til en rolle i filmen \"George White\'s Scandal\" i 1934.

Med ett var hun Hollywoods heteste havn. Publikum elsket hennes varme altstemme og jordnære sjarm. Senere fulgte flere lette, romantiske filmmusikaler som \"Sing Baby Sing\", \"In Old Chicago\", \"Alexander\'s Ragtime Band\", \"Rose of Washington Square\", \"Tin Pan Alley\" og \"Weekend in Havana\".

I 1945 tok hun farvel med Hollywood og startet et radioshow sammen med sin ektemann, bandlederen Phil Harris. Først i 1962 vendte hun tilbake til filmbyen for en gjesteopptreden i filmen \"State Fair\". Da uttalte hun: - Jeg vet ikke hva som har skjedd med filmbransjen. Jeg angrer på at jeg kom tilbake for å finne det ut.

I programmet får vi se høydepunkter fra filmene hennes samt ukjente opptak og intervjuer med kolleger og venner som Pat Boone, Jane Withers, Roddy McDowall og Hugh Hefner.

Om serien
Det som blant annet utmerker denne amerikanske portrettserien, er at programskaperne har funnet frem til mye upublisert stoff. Her er for eksempel opptak fra tidlige prøvefilminger, kasserte filmscener, private amatørinnslag og personlige vitnesbyrd fra gamle venner og kolleger. Serien skildrer en rekke avdøde og nålevende filmstjerners liv, og tar i tur og orden for seg legender som Sonja Henie, Audrey Hepburn, Shirley Temple, Henry Fonda, Sophia Loren, Paul Newman, Tyrone Power og Carol Burnett.

NRK2 lørdag kl 22.45

Bilde
Alice Faye i ulike faser av sitt liv: Som korpike i 1929 (øverst t.v.), som Jean Harlow \"look-alike\" i 1930, på høyden av karrieren i \"In Old Chicago\" i 1938 (nederst t.h.) og under comebacket i 1962 i \"State Fair\".

Amerikansk dokumentarserie
Produsent: Van Ness Films Inc. / 20th Century Fox
Originaltittel: Celebrity
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51