Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. juni 2004 kl 19.30 Danse-VM i Skedsmohallen

Heftig dans i verdensklasse

Charlotte Filberg forsvarer tronen som verdensmester i Freestyle. (Foto: Cholderbein)
Charlotte Filberg forsvarer tronen som verdensmester i Freestyle. (Foto: Cholderbein)
I helgen var Skedsmohallen fylt av pumpende diskomusikk, svette kropper og imponerende dans. VM i freestyle og disko ble arrangert, og rundt 700 dansere fordelt på 14 nasjoner viste hva de var gode til. I kveld viser NRK det beste av de beste. Kommentatorer er Marianne Amengual og Hege Rasmussen.

NRKs kommentator Marianne Amengual har selv drevet med dans, og hennes ekspertkommentator, Hege Rasmussen, ble blant annet verdensmester i linedance i 2002. Hun har også danset mye freestyle og underviser i det på Wang Toppidrettsgymnas. Så damene vet definitivt hva de snakker om.

Glitter og stas
De to lover mye artisteri og publikumsvennlig underholdning. I tillegg til å vise høydepunkter fra alle finalene blir det møte med favorittene, intervjuer og reportasjer.

Det er store kontraster innen danseverdenen. De største dansenasjonene Tsjekkia og Slovenia sparer der de kan. Utøverne kjørte buss i 48 timer for å komme fram på billigst mulig måte, og overnatter i en militærleir.

Norsk gullfavoritt
Norges store håp er Charlotte Filberg. Hun er regjerende verdensmester i freestyle, og mange husker henne nok også fra Kjempesjansen på NRK1 i fjor høst. Anine Hattestad er også i verdensklassen, men hun har vært syk og skal derfor bare danse disko singel.

NRK Sport
Kommentatorer: Marianne Amengual og Hege Rasmussen
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18
Sportssjef: Grethe Gynnild Johnsen,
23 04 95 05/ 91 69 24 21