Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. mai 2003 kl 21.30 Anderssons elskerinne: Dødsårsak ukjent

Hva skjedde med lillesøster?

Lars Andersson (Jakob Eklund) och hans far Erik (Ingvar Hirdwall). (Foto: Pelle Lund)
Lars Andersson (Jakob Eklund) och hans far Erik (Ingvar Hirdwall). (Foto: Pelle Lund)
Andersson er tilbake i barndomsbyen Lysehamn, der han bor hos sin far. Sakte, men sikkert gjenfinner han en slags plass i det lille samfunnet, og den smertefulle fortiden kommer tilbake til ham.

Minnene om hvordan han som liten trøstet sin mor når faren hadde mishandlet henne, er igjen blitt levende for Andersson. Han får også vite at moren, som forsvant sporløst i 1972, skrev dagbøker.

Når han kommer over noen av dagbøkene i farens soverom, går det opp for ham at sannheten om hans lillesøster Anna er en annen enn den han er blitt fortalt. Det sies at hun døde i en trafikkulykke, men morens notater forteller en annen historie.

Andersson drar på besøk til sin ekskone Anette og deres 16-årige sønn Tommy. Det blir ikke særlig vellykket, ettersom han ikke har latt høre fra seg på seks år. Han oppsøker også sin gamle bestekamerat Bosse, som har åpenbare alkoholproblemer. Og i en kirke finner han Marie, som han forlot for seks år siden og som folk i bygda fortsatt omtaler som "Anderssons elskerinne".

Om serien
"Anderssons elskerinne" er en av Sveriges Televisions største dramasatsinger de senere år, med over 50 medvirkende skuespillere og nærmere 1500 statister. Serien fikk meget god mottakelse av svenske tv-anmeldere, og ble som eneste svenske dramaproduksjon i fjor tatt ut til den internasjonale tv-festivalen i Venezia.

Seriens hovedskikkelse er Lars Andersson (Jakob Eklund), som er på flukt fra en serie nederlag og vender tilbake til hjembyen. Der har han ikke vært siden han for seks år siden flyktet fra et havarert ekteskap, en sønn og en gift kvinne ved navn Marie. Hun ble på folkemunne kalt for Anderssons elskerinne, og han har aldri greid å glemme henne.

I barndomshjemmet flyter gåter, løgner og fortrengte minner opp til overflaten. Andersson begynner å utforske sin families grusomme og blodige historie, og konfronteres med situasjoner og mennesker som forandrer hans liv for bestandig.

Svensk dramaserie (2001)
Produksjon: SVT Drama Göteborg
Manus og regi: Björn Runge
I rollene bl.a. Jakob Eklund, Ebba Forsberg, Ingvar Hirdwall, Krister Henriksson, Örjan Landström, Viveka Seldahl, Tova Magnusson-Norling, Sten Ljunggren, Gunilla Röör, Per Oscarsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99