Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. mai 2013 kl 20.45 Fader Brown

Fader Browns krimgåter


Møt den gåtefulle presten Fader Brown, som har et ganske spesielt talent for å løse kriminalgåter.

Vi skal til landsbygda i England på 50-tallet. Fader Brown er en god mann, og en ypperlig detektiv. Presten er ingen klassisk etterforsker, men avslører kriminalgåtene ved å søke sannhet dypt inne i sjelen til dem som er involvert. Her finner han drivkraften bak ugjerningene, det være seg lidenskap, mørke, hemmeligheter eller skjult begjær.

Og best av alt, han kjenner ingen behov for å dømme folk eller straffe dem for det de har gjort. Her er ett overordnet mål: Å rekke ut en hånd til fortapte og hjelpeløse sjeler.

Herlig britisk
I «Fader Brown» fortelles historiene med humor, medfølelse og en god dose dramatikk. Landskapet der handlingen finner sted er herlig britisk, med gamle hus, hemmelige hager, markedsplasser og gamle togstasjoner, alt pakket inn i vakre, landlige omgivelser.

I hver episode av serien løser presten mysteriene på sin egen særskilte måte, med en god porsjon intuisjon og psykologi.

Første episode:
I første episode myrdes en ikke-troende mann under avdekkingen av en ny kirkeklokke. Father Brown må finne morderen før en uskyldig kvinne straffes for noen andres ugjerning.

Britisk dramaserie i 10 deler
Basert på G.K. Chestertons kriminalromaner
Originaltittel: Father Brown
Produsert av BBC (2013)
Med: Mark Willliams, Sorcha Cusack, Nancy Carroll m.fl.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl / 92403873
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice / 815 65 900