Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. april 2006 kl 23.10 Lydverket

Verdens største bransjefest

Lydverket: Mona og vokalist Morgan Phalen i Diamond Nights. (Foto: Kjetil Solhøi)
Lydverket: Mona og vokalist Morgan Phalen i Diamond Nights. (Foto: Kjetil Solhøi)
En pytonslange som digger hip-hop. Den gjenoppståtte rockelegenden Roky Erickson. En hovedgate med over 40(!) livescener. Hippier, rockere og cowboyer side om side. Det blir musikkglade mennesker fra hele verden og vårens beste nye band når Lydverket tar seerne med til verdens største musikkbransjefestival, South by Southwest.

Med over 1 400 band på programmet, et rekordstort antall livescener og verdens største konsentrasjon av musikkbransjefolk, er South by Southwest (SXSW) i Austin i den amerikanske delstaten Texas et overveldende musikalsk kalas som mangler sidestykke.

I mars i år fylte bransjefestivalen tjue år, og var større enn noensinne, og de siste årene har den vært det viktigste stedet for nye band som vil nå utover sine egne landegrenser. For det er SXSW som har fått æren for å ha gjort The Flaming Lips, Norah Jones, The Strokes, The White Stripes og Franz Ferdinand til internasjonale stjerner. I fjor var festivalen preget av "The New British Invasion", der band som Kaiser Chiefs og Bloc Party kunne gjøre store penger på all oppmerksomheten de fikk.

Så hvilke band – av de 1 400 på programmet og de 300 utenom – klarte å imponere nok til å skille seg ut i år? Og hvilke av alle de gamle heltene som også er å finne på festivalen var det verdt å få med seg?

I kveld kan du bli med Mona B. Riise på jakt etter nye kule band og store musikkopplevelser under SXSW, og oppleve den helt spesielle stemningen i Austin. Dette er USAs mest spennende musikkby, der alle er musikere og ingen sjanger mindre verdt enn andre. Her får du de første smakebitene av noen av de mest interessante artistene som vil besøke de store festivalene i Norge. Lydverket lover tøffe damer, kule menn, mye forskjellig musikk – og den morsomste frontfiguren de har møtt på lenge…

Om Lydverket
I Lydverket får du musikkanbefalinger, artistportretter, dokumentarer og temasendinger og korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: e>1, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer