Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. desember 2009 kl 19.30 Berulfsens konspirasjoner

Styrer noen få verden i det skjulte?

Styrer noen få verden i det skjulte? spør Torkjell Berulfsen i siste episode av
Styrer noen få verden i det skjulte? spør Torkjell Berulfsen i siste episode av "Berulfsens konspirasjoner". (Foto: Nordisk Film/NRK)
Er det slik at hemmelige organisasjoner med mektige medlemmer trekker i viktige tråder uten at vi vanlige mennesker har noen oversikt over hva som skjer?

Verden er truet av krig og uro, vold og mord, sult og nød, miljøproblemer og værforandringer. Mange føler seg små og maktesløse og stiller spørsmålet: Hvorfor skjer alt dette? Er alle disse dårlige nyhetene helt uavhengig av hverandre – eller har de en felles kilde?

Konspirasjonsteoretikerne hevder at disse tragiske forholdene ikke er tilfeldige begivenheter, men at hele vår sivilisasjon er utsatt for et bevisst angrep – at moral og religion, lov og rett er truet av en mektig ond organisasjon som vil ta over verden, eller som allerede er i ferd med å gjøre det. Denne hemmelige organisasjonen skjuler seg bak navn som Bilderbergerne, frimurerne eller den mektigste av dem alle: Illuminati.

Om serien
Torkjell Berulfsen guider oss gjennom en rekke konspirasjonsteorier i denne nye serien. Det blir åtte halvtimer spekket med mystikk, spørsmål og tankespinn.

Norsk Dokumentar 2009
Produsert av Nordisk Film v. Rune Trondsen
Programleder: Torkjell Berulfsen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900