Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. november 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

Tvillingene kommer til rette

Det trekkes et lettelsens sukk i Larkinfamilien når tvillingene endelig dukker opp igjen. I forrige episode så vi at de stakk av fra internatskolen sammen med sin nye venninne, en eksotisk prinsesse.

Zinnia, Petunia og prinsesse Zaria fikk nok av å være på egen hånd. Men de var også ganske lei av forholdene på skolen. Der var det knapt med mat, det var kaldt på rommene og ellers nokså skrøpelig.

Pop drar til skolen for å undersøke saken, og han finner snart ut at hele institusjonen trenger renovering.

Charley drar til Bristow, den lokale ølbrygger, for blant annet å informere ham om at bryggeriets 200 år gamle tradisjon må være nøkkelen til ny suksess. Hvorpå Bristow tilbyr seg å selge hele sulamitten til Charley.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 2)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36