Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. august 2011 kl 23.20 Poirot: Den tredje piken

Et mysterium for Poirot

Den verdensberømte privatdetektiven Hercule Poirot er tilbake, og trener sine
Den verdensberømte privatdetektiven Hercule Poirot er tilbake, og trener sine "små grå" ved å hjelpe politiet med drapsetterforskninger – enten de vil det eller ei.(Foto: ITV)
Når Hercules Poirot står over liket av Lavinia Seagram på en seng dekket av blod, virker det som om den tidligere barnepiken har bukket under for sin alkoholisme og begått selvmord. Men en oppdagelse linker henne til Norma Restarick, en trøblete ung arving, som samme morgenen har tilstått for Poirot at hun har drept noen.

Norma er den tredje jenta som deler leilighet med sin fars sekretær, Claudia, og bohem-modellen Frances. To vakre, unge kvinner som lever i en verden av fester og lyse fremtider – en verden Norma gjerne vil være en del av.

Begjær og mistillit
I denne gripende fortellingen om begjær, mistillit og besettelse, finner Poirot snart ut at alle Normas nærmeste er bekymret for hennes psykiske helse. Både den aldrende Sir Roderick og faren Andrew tror at svaret finnes i en grusom tragedie fra fortiden.

Døden stadig nærmere
Etter hvert som Poirot går inn i sakens mysterier kommer trusselen om død stadig nærmere når hans venn, Ariadne Oliver, blir angrepet. Og når Restarick-familiens landssted brått kommer med en kunngjøring, blir det tydelig at morderen vil gjøre sitt siste trekk.

Til slutt må Poirot ta liv og død i egne hender for å avsløre den sjokkerende sannheten.

Sendt tidligere.

Agatha Christie's Poirot: The third girl
Britisk krim (2008)
Produsent: ITV
Regi: James Kent
Manus: Agatha Christie (roman)/Mark Gatiss (tv-serie)
I rollene: David Suchet (Hercule Poirot), David Yelland (George), Jemima Rooper (Norma Restarick), Zoë Wanamaker (Ariadne Oliver), Clemency Burton-Hill (Claudia Reece-Holland), Matilda Sturridge (Frances Cary).
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900