Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. februar 2003 kl 20.30 Advokatene

Et spørsmål om image


"Advokatene" – hele firmaets anseelse står på spill i ukens episode. (Foto: 20th Century Fox)
Sakførerne i "Advokatene" skal forsvare en døv kvinne tiltalt for drap. Hun har gode sjanser til å vinne saken, men bare om hun går med på at hun er sinnslidende.

Ellenor Frutt og Jimmy Berluti påtar seg å forsvare den drapssiktede Sally Berg da statsadvokaten kommer med et fordelaktig tilbud. Hun må innrømme at hun er sinnslidende, og at hun skjøt mannen som voldtok og drepte datteren hennes.

Under press
På advokatkontoret setter sjefen Bobby Donnell de to forsvarerne under press. Det vil ødelegge firmaets image om de skulle tape saken, og han ber dem gjøre hva de kan for å overtale Sally Berg.

Ellenor og Jimmy presenterer tilbudet for Sally Berg. Hun reagerer voldsomt, og ved hjelp av døvespråk meddeler hun at nekter å spille sinnssyk. De to vender slukøret tilbake til kontoret…

Mer om serien
Serie 4 av "Advokatene" avsluttes med ukens episode. Neste uke tar serie 5 av "Advokatene" til, som før med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post