Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. oktober 1999 kl 22.15 Fakta på lørdag: Gardermoen - ett år etter

Fakta på lørdag: Gardermoen - ett år ett


NRK1 lørdag 30. oktober kl 22.15
Fakta på lørdag: Gardermoen - ett år etter

Innblikk i hverdagen på flyplassen

Allerede ett år før åpningen 8. oktober i fjor proklamerte den daværende flyplassdirektøren at Oslo Lufthavn, Gardermoen skulle fungere 100 prosent fra første minutt. Slik skulle det ikke gå! Ikke noe annet prosjekt har fått så mye negativ omtale i media som Norges nye hovedflyplass. Problemene har regelrett stått i kø for det som skulle være landets stolteste og mest moderne bygg.
Nå er Oslo Lufthavn, Gardermoen omsider på vei ut av bleiestadiet, selv om det stadig dukker opp vanskeligheter av ymse slag. I kveldens dokumentar blir vi med på innsiden av flyplassen, til steder vanlige reisende aldri har vært. Vi får et godt innblikk i hvordan hverdagen fortoner seg - ett år etter åpningen.
Dagsrevy-reporter Kjetil Johnsen har sammen med fotograf Nils Åge Kolsås fulgt livet på flyplassen dag og natt de siste ukene. Vi møter ansatte og reisende og tar del i deres dagligdagse problemer og gleder, høydepunkter og nedturer.
NRK-teamet har vært høyt og lavt på flyplassen for å kartlegge hvordan alt egentlig fungerer, og hva som skal til for å få flyene opp i luften og trygt ned på bakken.
Johnsen legger ikke skjul på at det har vært et langt lerret å bleke med mange krevende og utfordrende opptaksdager.
- Vi har ikke hatt noe ønske om å stille spørsmål, men snarere la de forskjellige situasjonene leve av seg selv med så lite kommentar som mulig. At noen kaster opp i avgangshallen og en renholdsbetjent må komme å tørke opp, er virkeligheten på Gardermoen, fastslår Johnsen.
Vi følger også brannvesenet, flygeledere, flyplasspresten, ambulansetjenesten, Star Tour, tollere m.fl. i hverdagen på Oslo Lufthavn.

NRK1 lørdag kl 22.15

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Dagsrevy-reporter Kjetil Johnsen gir oss i kveldens Fakta på lørdag et innblikk i hvordan hverdagen fortoner seg på Oslo Lufthavn, Gardermoen - ett år etter åpningen. (Foto: Tomm W. Christiansen).

Egenprodusert dokumentar
Ved Kjetil Johnsen
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123