Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. mars 2001 kl 19.30 Veterinærene i praksis

Veterinærene i praksis (t)


NRK2 onsdag 21. mars kl 19.30
Veterinærene i praksis (1:14)
Seriestart!

Nye utfordringer for Trude

Populære Trude Mostue og hennes veterinærkolleger i England er tilbake igjen i 14 nye programmer i serien \"Veterinærene i praksis\". Vi følger de unge veterinærene gjennom tøffe utfordringer i dyrenes verden.

I kveldens program er Trude, Joe og Emma i full sving med å hjelpe store og små firbente venner. Joe har hendene fulle med en dødssyk ku, mens Emma må operere en boxer med invalidiserende hoftelidelser. Også Trude har en komplisert hundeoperasjon i kveldens episode.

Trude ønsker stadig nye utfordringer og har søkt jobb som veterinær i Bristols safaripark. Hun venter i spenning på svar på søknaden...

Om serien
Det var gjennom den første såpedokumentarserien om veterinærstudentenes liv og prøvelser på Universitetet i Bristol at norske Trude Mostue ble superkjendis i Storbritannia. Den het \"Veterinærene kommer\" og ble sendt sommeren 1997 på NRK1. Senere er det blitt flere suksesserier med Trude i en sentral rolle, alle vist i en rekke land. Hun har også gitt ut to bøker, én av dem om sine opplevelser i Afrika, der serien \"Veterinærene i Afrika\" ble spilt inn (vist på NRK i fjor sommer). Trude har også egen avisspalte og har medvirket i flere tv-show.

Her i landet hadde \"Veterinærene i praksis\" en halv million seere sist den ble vist på NRK.

I august i fjor startet Trude Mostue egen veterinærpraksis i Bristol sammen med sin norske venninne fra veterinærstudiet i England, Maria Lowe fra Bergen. Hun arbeidet samtidig med serien \"Vets to the Rescue\".

NRK2 onsdag kl 19.30

Dokumentarserie fra BBC
Originaltittel: Vets in Practice (serie 5)
Produsent: Nick Shearman
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilde
Populære Trude Mostue er tilbake igjen med 14 nye program i serien \"Veterinærene i praksis\". (Foto: BBC Worldwide).