Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 2. juni 2009 kl 22.25 Krigens brorskap: Nattoppdrag

I nattens mulm og mørke

Easy Company har beveget seg over grensen fra Belgia til Frankrike og ligger nå kun et steinkast fra tyskerne.

Easy Company befinner seg fortsatt ved fronten, men får nå til en forandring overnatte i ordentlige hus. Bare en smal elv skiller dem fra de tyske styrkene. Enheten blir bedt om å ta seg over elven om natten for å ta til tyske soldater til fange. Ingen vil melde seg frivillig til dette farefulle oppdraget, bortsett fra løytnant Hank Jones (Colin Hanks) som er nylig uteksaminert fra militærakademiet West Point.

En som vender tilbake til troppen, er menig David Webster (Eion Bailey), vår fortellerstemme. Han gikk glipp av slaget ved Bastogne p.g.a en mindre skade, og må nå kjempe for å vinne aksept hos sine gamle kampkamerater.

Om serien
"Krigens brorskap" er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn, og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra de starter den første intense treningen hjemme i USA i 1942, til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

I løpet av krigen utvikler mennene seg til å bli elitesoldater av første klasse. Fallskjermtroppen Easy Company har det alt annet enn lett. De kjemper, sulter, fryser og risikerer livet for hverandre – hver eneste dag. Tv-seerne får igjennom ti spennende episoder følge soldatenes tapre kamp i noen av historiens viktigste øyeblikk.

Boken og manus til serien er basert på timevis av intervjuer med overlevende fra "Easy company" og soldatenes egne nedtegnelser og dagbøker. Den er produsert av blant andre Steven Spielberg og Tom Hanks.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: "Band of Brothers"
Produksjonsselskap: HBO og Warner Bros.
Produsert av: Tom Hanks og Steven Spielberg
Regi: Tom Hanks, David Frankel, David Leland, Richard Loncraine, m.fl.
I noen av rollene: Jimmy Fallon, Nicholas Aaron, Kirk Acevedo, David Schwimmer, Donnie Wahlberg.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364