Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. oktober 2003 kl 23.10 Lydverket: Turboneger spesial

Turboneger-spesial

Rune Nilson får besøk av en usminket Hank von Helvete og Happy Tom fra Turboneger. (Foto: Leif Hatland)
Rune Nilson får besøk av en usminket Hank von Helvete og Happy Tom fra Turboneger. (Foto: Leif Hatland)
Får du ikke nok av Turbonegers overdådige, karismatiske og voldsomt energiske konserter? I kveld er hele program viet Hank von Helvete og hans denimkledde medsammensvorne. "Lydverket" var på plass da bandet inntok Oslo Spektrum, og Rune får besøk av bandet i studio.

Turboneger gjorde et gedigent comeback under fjorårets Quartfestival. Siden da har mediene vært fulle av stoff om bandet som også har gjort seg sterkt bemerket i utlandet. I vår turnerte Turboneger for tusenvis av gamle og nye fans, og "Lydverket" var på plass da bandet inntok Oslo Spektrum. Høydepunktene fra denne konserten får du i kveldens Turboneger-spesial.

Besøk i studio
Programleder Rune Nilson får besøk av vokalist Hank von Helvete og bassist Happy Tom i studio. Vi får svar på hvorfor Turboneger alltid har vært et "stadionband", hvorfor dårlig lyd faktisk er bra og ikke minst hva låter som "Get It on" egentlig handler om.

Fotball flytter "Lydverket"
Hvis fotballjentene går videre til kvartfinalen i Fotball-VM, flyttes kveldens utgave av "Lydverket" til NRK2. Dersom jentene ikke går videre, sendes "Lydverket" som oppsatt, på NRK1.

Om "Lydverket"
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer. Får du ikke med deg onsdagssendingene, går "Lydverket" i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78