Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. mars 2009 kl 20.10 Dokumentar: Saken mot Josef Fritzl

Ny dokumentar om Fritzl-saken

En ny dokumentar gir oss bakgrunnen for saken mot Josef Fritzl.
En ny dokumentar gir oss bakgrunnen for saken mot Josef Fritzl.
Samme uka som rettssaken mot Josef Fritzl starter i retten, sender NRK en nyprodusert dokumentar om saken. Programmet, som ble sendt første gang på østerriksk fjernsyn 12. mars, presenterer fakta, bakgrunn, beslektede tilfeller og ukjente detaljer om den uhyrlige saken.

Til et voldsomt medieoppbud står 73 år gamle Josef Fritzl i retten tiltalt for drap, incest, slaveri, voldtekt og frihetsberøvelse, etter å ha holdt datteren Elisabeth innesperret i 24 år og fått sju barn med henne,

Dokumentaren fra den østerrikske allmennkringkasteren ORF er delt i to bolker. Den første delen tar for seg historien kronologisk, helt fra tida før Elisabeth ble stengt inne i kjelleren. Saken blir belyst gjennom dramatiserte rekonstruksjoner, autentiske filmopptak og intervjuer med sakkyndige, som kriminaleksperter og psykologer.

Mediesirkus
Del to tar for seg det enorme mediesirkuset som omgir saken. Her handler det også om sikkerhetstiltakene som er satt i verk for å beskytte Elisabeth Fritzl og barna.

Også i dette avsnittet blir det intervjuer med eksperter, og vi møter mentalpasienten Heinrich Schmatz, som tok over 1000 bilder av familien og forsøkte å selge dem til media.

Programmet blir også sendt på NRK1 søndag 22. mars.

Østerriksk dokumentar
Originaltittel: Der Fall Josef Fritzl
Produksjon: ORF (2009)
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900