Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. august 2001 kl 20.15 På skråplanet: "Jeg finner alltid løsningen"

- Jeg finner ALLTID løsningen

Egil Teige og Mary Reklev. (NRK:foto: Anne Liv Ekroll)
Egil Teige og Mary Reklev. (NRK:foto: Anne Liv Ekroll)
Egil Teige inviterer til nærmere bekjentskap med Mary Reklev, privat etterforsker, ekspert på å avsløre utro ektemenn og andre med svin på skogen.

Egil Teige har laget en portrettserie med fire programmer av fire høyst usedvanlige mennesker. Mary Reklev, som portretteres i dette andre programmet i serien, har vært privat etterforsker siden 1965 da hun startet Oslo Private Etterforskningsbyrå sammen med sin nå avdøde mann Gunnar. Fru Reklev er en munter liten dame på 72, som har evnen til å inngi en øyeblikkelig tillitt som straks fyller en med en uimotståelig trang til å bryte sammen og tilstå alt. Hun hater alt som smaker av løgn og har en merkverdig interesse for sine medmenneskers øyne og tenner. Hvordan denne interessen har kommet henne til hjelp i sitt detektivarbeid, forteller hun mer om i programmet.

Vi følger Mary Reklev på jobb, og vi får en rekonstruksjon av hvordan hun ter seg når hun skygger utro ektefeller på restaurant.

Vestlandsfanden
Forøvrig er ikke Mary Reklev spesielt moralsk indignert på de bedraddes vegne - hun hevder med styrke at de ofte har seg selv å takke for at ektefellen er utro. Ellers karakteriserer hun seg selv som et oppriktig sannhetssøkende menneske som er hemningsløst nysgjerrig, elsker spenning og i tillegg er sta som et esel. Hun har dessuten en så sterk intuisjon at mange mistenker henne for å være synsk, hvilket hun selv hardnakket påstår at hun ikke er!

- Jeg er vestlandsfanden, sier Mary Reklev om seg selv. - Jeg tåler ikke å tape, gir meg aldri og er slett ikke snill! Og løsningen - den finner jeg alltid!!

NRK Fakta
Programskaper: Egil Teige, 23 04 96 75 (egil.teige@nrk.no), 90 65 88 47
Mary Reklev: 22 41 10 60, 92 86 95 81
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Bilde
1 Egil Teige og Mary Reklev. (NRK:foto: Anne Liv Ekroll)
2 Mary Reklev portretteres hos Egil Teige. (NRK-foto; Anne Liv Ekroll)