Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 31. desember 2000 kl 21.50 D3: The Mighty Ducks

D3: The Mighty Ducks (t)

NRK2 nyttårsaften søndag 31. desember kl 21.45
D3: The Mighty Ducks

Taperne som ble vinnere

For tredje gang møter vi det unge hockeylaget The Mighty Ducks. Til tross for at spillerne tilhører samfunnets stebarn har de vært vinnere på isen. Mye av suksessen skyldes Gordon Bombay, juristen som ble hockeyspiller og trener. Men nå har han bestemt seg for å slutte.

Gordon Bombay (Emilio Estevez) har bygd opp laget fra grunnen av. Guttene som i utgangspunktet ble sett på som tapere, fikk gjennom tett oppfølging og oppmuntring fra trenerens side troen på at de kunne prestere noe. Dermed kom også de sportslige resultatene, og guttene på The Mighty Ducks oppnådde en viss berømmelse.

Nå står de unge hockeyspillerne overfor nye utfordringer. Hele gjengen har fått stipend for å gå på det prestisjetunge Eden Hall Academy, en privatskole med rike og snobbete elever.

Ny trener
Guttene på The Mighty Ducks blir svært skuffet når de oppdager at de har fått en ny trener, Ted Orion (Jeffrey Nordling). De får også erfare at de som nykommere blir møtt med liten respekt av skolens A-lag. The Mighty Ducks skiller seg også ut fra skolens øvrige hvite overklasseelever med sin fargerike etniske sammensetning. Men i løpet av filmen skal vi se at The Mighty Ducks har et og annet å lære sine medstudenter når det gjelder samarbeid og det å takle motgang.

\"D3: The Mighty Ducks\" skulle vise seg å bli den tredje og siste filmen i denne serien. Men det er laget en annerledes oppfølger - en animasjonsserie som har omskapt laget til hockeystjerner fra en annen dimensjon.

NRK2 søndag kl 21.45

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: D3: The Mighty Ducks
Regi: Robert Lieberman
I rollene: Emilio Estevez, Jeffrey Nordling, David Selby, Heidi Kling, Joshua Jackson, Elden Ryan Ratliff
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)