Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. april 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Eldredrap

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures)
En vaktmester er funnet myrdet i New York City, og like etter omkommer en eldre kvinnelig leieboer da det oppstår brann i leiegården han skjøttet.

Brannen var av lokal art og skal ha oppstått i gamle fru Batchelders varmeteppe.

I ettertid viser hennes katter seg å bli et problem. Først tilbyr en av naboene, unge Kate, seg å sørge for kattene. Så utsettes Kates gamle mor for noe mistenkelig, og dermed går alarmen.
D
en gamle er funnet død på bunnen av en trapp, og det hele er arrangert som en ulykke. Men politiet fastslår at det dreier seg om regelrett drap, og etterforskerne Goren og Eames blir satt på saken.

De får tatt prøver av fru Batchelders varmeteppe. Det skal ha kortsluttet og tatt fyr fordi den gamle skal ha urinert på det. Men en analyse av urinen viser at den ikke stammer fra fru Batchelder. Den inneholder altfor mye testosteron til det og kommer fra en mann.

Konklusjonen er at også fru Batchelder er myrdet, men av hvem?

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Cherry red"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: , tlf. 23 04 74 57