Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 26. januar 2012 kl 22.10 Game of Thrones

Urovekkende oppdagelser i Kongshavn


Unge Bran Stark våkner av en merkelig drøm om en ravn med tre øyne. I drømmen var gutten på bena igjen, men når han våkner oppdager han at bena fortsatt ikke lystrer ham etter ulykken.

En gjest har kommet for å hilse på Bran, og han bæres ned i den store hallen. Det er Tyrion Lannister, dvergen, som har kommet innom på vei tilbake til Kongshavn. Han har en gave til Bran; en sal som gjør at gutten kan ri til tross for at han er lam fra livet og ned.

Targaryen-søsknene splittes
Viserys Targaryen drømmer stadig om å ta tilbake tronen til Targaryen-slekten, men det begynner å demre for ham at hans søster Dany innehar en langt sterkere posisjon enn han selv. Søsteren tilkaller ham, og han blir rasende over at hun "beordrer" ham til å komme, selv om hun bare har gode intensjoner. Han slår til henne, og i ren refleks slår Dany tilbake. I det øyeblikket skjønner hun at broren aldri kan bli den som gjenerobrer deres hjemland.

En uekte prins
I Kongshamn gjør Ned Stark en urovekkende oppdagelse hos smeden. Kong Robert Baratheon har en sønn utenfor ekteskapet, som foreløpig er ukjent for Lannister-slekta. Samtidig er hans kone Catelyn på vei mot Kongshavn, og på veien kommer hun over dvergen Tyrion, som hun tror er den ukjente attentatmannen som angrep henne.

Om serien
I fantasyserien "Game of Thrones" trekkes vi inn i en eventyrlig middelalderverden der rivaliserende herskere kjemper om tronen. Mystiske skapninger, magi og overnaturlige hendelser krydrer historiene, som fortelles gjennom de ulike skikkelsene vi følger i serien.

Fantasyserie produsert av HBO
Produksjonsår: 2011
Med: Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl , tlf: 23044576 / 92403873
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900