Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. juli 2002 kl 20.00 Kokkekamp

Er mors kjøttkaker best?

Bjørg Kjellaug Osa og sønnen Harald Osa (Foto: Bengt Wilson)
Bjørg Kjellaug Osa og sønnen Harald Osa (Foto: Bengt Wilson)
Denne gangen blir det en ny vri på programmet når Frode Aga og Harald Osa får hjelp av mødrene sine i "Kokkekamp". Kokkene trodde hele tiden at det var sportens Knoll og Tott, Arne Scheie og Kjell Kristian Rike, de skulle møte ved kjøkkenbenken.

Da opptaket startet, og dørene i "paprikaene" gikk opp, kom mødrene til Osa og Aga ut. - Det var veldig morsomt, i hvert fall for oss, sier prosjektlederen Stina Greaker.

Sjenerte sønner
Alle har vi vel et litt spesielt forhold til våre mødre når det gjelder matlaging. Er det sånn med mesterkokker også? Bjørg Kjellaug Osa ble flydd inn fra Stavanger, og moren til Frode, Gunnvor Aga, kom med tog fra Bergen. Ingen av mødrene er profesjonelle kokker, men moren til Harald Osa har vært med på en kokebok sammen med sin sønn.

Ifølge Kokkekamp-redaksjonen er det et veldig søtt program. Både Harald og Frode var liksom litt sjenerte, og begge mødrene var veldig sjarmerende.

Brita Garden holder orden på mødre og sønner.

Om "Kokkekamp"
Programleder Brita Garden er igjen klar med oppfordringen "Klar, ferdig, kok!". I det populære matprogrammet "Kokkekamp" danner to velrenommerte kokker to lag med hver sin gjest. Lagene skal lage tre retter på 20 minutter med gjestens innkjøpte råvarer til en pris for rundt hundrelappen.

Mesterkokkene Harald Osa, Bent Stiansen og Frode Aga er på plass også denne sesongen, og de får følge av to nye kolleger, Arne Jermstad og Odd Ivar Solvold.

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83