Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. desember 2003 kl 19.55 Kompis

Hest er best

Det handler om hest i kveldens
Det handler om hest i kveldens "Kompis" som er det siste programmet i serien. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude og Asgeir er på Bogstad gård og her får de hestetips av en ekte ekspert. Vesle Eirin Holt er så heldig å bo på den flotte gården der hun får boltre seg fritt med hesten sin, fjordingen Danilo.

Eirin Holt forteller at mange av venninnene hennes er veldig misunnelige fordi hun bor på en slik flott gård. Å ha sin egen hest er mange jenters drøm, så Asgeir og Trude tar en tur innom Trosterudstallen i Oslo for å finne ut hva det er som er så spennende med dette dyret. Stallen har 30 hestepassere, de fleste jenter. De kommer som regel hver dag rett etter skolen for å spa møkk, strigle, vaske, stelle og slippe ut hestene. Nå får seerne muligheten til å lære mer om stell, ridning og ikke minst riktig utstyr.

Dette er det aller siste programmet i serien hvor vi også får møte papegøyen Bamse og bli med på dressur av en førerhund.

Om serien
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder husdyr. I denne runden kommer de hovedsaklig til å holde til på EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo, men også ta noen få avstikkere.

Veterinæren Trude er bosatt på landet utenfor byen Bath i Sør-England sammen med mann og barn. Familien har akkurat anskaffet seg en valp, men som vanlig legger den travle programlederen også en masse nye planer fremover. Hun skal åpne egen katteklinikk til sommeren og fortsette på sin doktorgrad om katter. Mostue er fremdeles på diskusjonsstadiet om ytterligere tv-jobbing i England, men ingenting er fastsatt ennå.

- Akkurat nå er det nedtelling til fødselen. Hverdagen består for det meste av bleier, Teletubbier, turgåing og forberedelser til det som skal skje! sier hun spent.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364