Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. august 2009 kl 19.30 Ut i nærturen

Ut på tur, aldri sur!

Torunn Myhre og artist Roy Lønhøiden har tatt nærturen ut i Finnskogen. (FOTO: NRK)
Torunn Myhre og artist Roy Lønhøiden har tatt nærturen ut i Finnskogen. (FOTO: NRK)
To tirsdager på rad splitter NRK1 sendenettet og sender 11 turprogrammer fra like mange distriktskontor - samtidig. Flere kjente fjes stiller opp i anledning nærtur-dugnaden.

Hver kant av landet har lokale hemmeligheter i nær turavstand. En programleder fra hvert distriktskontor har fylt opp turistsekken og lagt i vei sammen med en lokal turkamerat. Målet er å inspirere folk til å komme seg ut på tur – der de er!

Lokale entusiaster
De lokale turkameratene er både kjente fjes og lokale personligheter. I Troms og Finnmark møter vi den samiske politikeren Aili Keskitalo, og i Nordland er det næringsdrivende Malin Arntzen som leder an.

I Trøndelag følger vi generalsekretær i Norges Røde Kors, Børge Brende, på tur i Oppdal, mens forfatter og turekspert i Romsdalen Iver Gjelstenli, leder an i Møre og Romsdal. Fornyingsministeren Heidi Grande Røys legger ut på tur i Hordaland og Sogn og Fjordane, mens turentusiast i Rogaland, Laila Todnem, drar ut med en ungeskokk på slep. På Sørlandet utforsker den nye fylkesmannen Øystein Djupedal mulighetene for nærtur i sitt nye rike.

Kvitnes, Fjeld og Lønhøiden
Flere artister og musikere har også latt seg inspirere, og de viser oss sine lokale turhemmeligheter, som Jonas Fjeld fra Drammen, som har tatt turen ut i Buskerud. Ikke minst følger vi rockeren Henning Kvitnes på tur i Østfold, meteorolog John Smiths som viser fram sitt nærturparadis i Østmarka i Oslo/Akershus og artist Roy Lønhøiden som opplever Finnskogen i Hedmark og Oppland.Egenproduserte distriktssendinger fra NRK (2009)
Prosjektleder: Elin Helgheim
Programledere:
Troms og Finnmark: Martin Johan Kristiansen
Nordland: Monica Helland
Trøndelag: Thor Amund Hagen
Møre og Romsdal: Sissel Kvalvik
Hordaland /Sogn og Fjordane: Kjelrun Lavik
Rogaland: Karine Næss Frafjord
Sørlandet: Anne Berit Larsen
Telemark/Buskerud/Vestfold: Caroline Bækkelund Hauge
Østfold: Merete Kildahl
Oslo/Akershus: Anette Skafjeld
Hedmark/Oppland: Torunn Myhre

Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900