Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 24. desember 2000 kl 19.20 Norge rundt

Norge rundt (ttv)


NRK1 julaften søndag 24. desember kl 19.20
Norge rundt

Odd Børretzen i Norge Rundt

I år som i fjor er det Odd Børretzen som skal presentere Norge rundt på julaften og sørge for å skape den rette julestemningen rundt om i de norske hjem.

Børretzen skal heller ikke i år ha en vanlig programlederfunksjon, men være en som knytter ord og stemninger til reportasjene, som syr med gulltråd fra landsende til landsende, som fanger stemningen i det ene innslaget og fører deg kunstnerisk inn i det neste.

Det blir en ekstra lang sending i anledning julaften, og oppmerksomheten blir rettet mot de mange som feirer julen alene. Hvordan er det egentlig å være alene på en slik dag i en tradisjonelt sosial høytid?

Reportasjene er mange, og det blir naturlig nok en del om jul og julestemning.

- Det er viktig at ikke reportasjene kun handler om juleforberedelser. For når julaften først er kommet, er det andre ting ved jula det er mer moro å ta del i enn de mange og lange forberedelsene, forklarer redaksjonsleder Elin Helgheim.

Initiativrikt kor
I tillegg til at reportasjene skal handle om det å være alene i jula, blir det møter med mennesker som driver med noe utenom det vanlige. Det blir blant annet et besøk hos en som lager hjemmerullede cubasigarer og møte med et spesielt kor fra Østlandet.

Koret vil gjerne fremføre Handels \"Messias\", men det krever de riktige forberedelsene. Norge rundt- produsent Ingar Holm i Buskerud har fulgt koret på nært hold over en bestemt tid, og kveldens innslag er det siste i en rekke reportasjer vist i tidligere programmer.

NRK1 søndag kl 19.20

Distriktenes program
Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
Odd Børretzen presenterer Norge rundt i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)