Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. februar 2010 kl 21.30 Honningfellen

En ny, uhyrlig forbrytelse

 Hva har den lituanske mafiaen egentlig med drapet på Elena Bukotaite å gjøre? Og hva er forbindelsen mellom mafiaen og den 8 år gamle Patrick Øye?  (Foto: Nordisk Film)
Hva har den lituanske mafiaen egentlig med drapet på Elena Bukotaite å gjøre? Og hva er forbindelsen mellom mafiaen og den 8 år gamle Patrick Øye? (Foto: Nordisk Film)
Cato Isaksen og Oslo-politiet er i full krig med den lituanske mafiaen, men hva har mafiaen egentlig med drapet på Elena Bukotaite å gjøre? Og hva er forbindelsen mellom mafiaen og den 8 år gamle Patrick Øye som er forsvunnet?

Jo dypere ned i drapssaken etterforsker Cato Isaksen kommer, jo lengre blir listen over mistenkte. Elenas kjæreste Wiggo Nyman hentes nok en gang inn til avhør og blir satt i varetekt. Mistanken forsterkes også mot Elenas arbeidsgiver - Ahmed Kahn. Samtidig er moren til den forsvunne gutten, Signe Øye, i ferd med å miste kontrollen. Har hun noe med sitt eget barns forsvinning å gjøre? Spørsmålene er mange, samtidig som samarbeidet mellom Isaksen og den nye etterforskeren Marian Dahle når et kritisk punkt. Men det verste er at rett foran øynene på politiet er det i fred med å skje en ny, uhyrlig forbrytelse.

Tre nye episoder
I januar/februar 2010 viser NRK1 to nye serier basert på Unni Lindells bestselgere om Cato Isaksen. Først ut var "Orkestergraven", og nå er det "Honningfellen" som står for tur. Her har blant annet Kohinoor Nordberg sin store skuespillerdebut i rollen som politietterforsker Marian Dahle. Hver serie er på tre episoder og Reidar Sørensen spiller fortsatt hovedrollen som Cato Isaksen, en dyktig politietterforsker og rotløs familiemann.

Verdensvant regissør
Mens Alexander Eik regisserte "Orkestergraven", er det regissør Per Olav Sørensen som står for "Honningfellen". Han er en av Norges mest brukte regissører både på TV og i teateret, og han har vunnet flere priser for sitt arbeid.

For TV har Sørensen hatt regi og vært co-manusforfatter på dramaserien "Seks som oss" og dramakomedien "Ali Reza and the Rezas" på TV2. I teatersammenheng har Sørensen jobbet for
blant annet Nationaltheatret i Oslo, Oslo Nye Teater, Los Angeles Theatre Center, Denver Center Theatre og mange fler. Hans produksjoner har turnert verden rundt – deriblant Dramaten i Stockholm, Nationaltheatret i Sofia, Divadlo v Dlouhe i Praha, SIRENOS Festival i Vilnius, Asian Contemporary Arts Festival i Shanghai, Forever Ibsen Festival i Beijing og Espoo City Theatre i Finland.

Hvem er hvem?
Cato Isaksen - spilles av Reidar Sørensen:
Cato Isaksen er kriminaletterforsker i Oslo og er i ferd med å gifte seg for andre gang med sin kone Bente Isaksen. Sammen har de to sønner, Gard og Vetle. Cato har også sønnen Georg med sin tidligere elskerinne Sigrid. Cato sliter stadig med dårlig samvittighet overfor familien, men like ofte er det de som kommer til kort når jobben krever sitt.

Bente Isaksen, Catos kone - spilles av Marit A. Andreassen
Bente er Catos faste holdepunkt i livet og limet som holder den skakkjørte familien Isaksen samlet. Hun gjør sitt beste for å ta vare på alle, men skulle kanskje ønske å bli ivaretatt litt mer selv også.

Marian Dahle, Isaksens nye kollega – spilles av Kohinoor Nordberg:
Marian er Cato Isaksens nye kollega. Hun er insisterende og overlegent selvsikker, noe som trigger Catos selvbilde. Dessuten har hun en hund som Cato hater. Hennes selvsikre og insisterende væremåte provoserer Cato, som har store problemer med å samarbeide med henne. Han verken kan eller vil like henne, men Marian gir seg ikke av den grunn.

Randi Johansen, Isaksens kollega - spilles av Jannike Kruse Jåtog
Randi er Cato Isaksens høyre hånd og kvinnelige motstykke. Hun er en dyktig politikonstabel og har en egen evne til å se de menneskelige sidene av en sak.

Roger Høibakk, Isaksens kollega - spilles av Kyrre Haugen Sydness
Isaksens yngre kollega med sans for en treffende kommentar og med et ukomplisert syn på livet.

Asle Tengs, Isaksens kollega - spilles av Trond Brænne
Asle er veteranen i etterforskerteamet og den mest sindige av dem alle.

Wiggo Nyman - spilles av Kyrre Hellum:
Wiggo bor fortsatt hjemme hos mor, sammen med broren Henning. Han er kjæresten til Elena Bukotaite, som blir kjørt ned og drept. Wiggo jobber som isbilsjåfør og er svært glad i unge piker som han møter på rutene sine.

Henning Nyman – spilles av Henrik Horge:
Henning er den stille broren til Wiggo, som sørger for å holde moren med selskap. Han er en svært pliktoppfyllende sønn, som daglig passer huset til en syk venn av familien. Men når Wiggo introduserer han for nye bekjentskaper, viser Henning seg fra en helt annen side.

Vera Mattson – spilles av Anne Marit Jacobsen:
Vera er en gretten, gammel kjerring som hater alt og alle i nabolaget sitt. Sittende ved kjøkkenbenken observerer hun alt som skjer. Dette til stor glede for naboungene, som gjør sitt for å irritere henne.

Signe Øye – spilles av Agnes Elisabeth Kittelsen:
Moren til den åtte år gamle Patrick Øye som er blitt sporløst forsvunnet.

Norsk dramaserie etter Unni Lindells romanProdusert for NRK av Nordisk Film (2008)
Manus: Jonas Cornell og Lars Bill Lundholm
Regi: Per Olav Sørensen
Produsent: Jeanette Sundby
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit A. Andreassen (Bente Isaksen), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Åsmund Kjølen (Georg), Kohinoor Nordberg (Marian Dahle), Kyrre Haugen Sydness (Roger Høibakk), Jannike Kruse Jåtog (Randi Johansen), Trond Brænne (Asle Tengs), Kyrre Hellum (Wiggo Nyman), Henrik Horge (Henning Nyman), Liv Bernhoft Osa (Åsa Nymann), Vera Mattson (Anne Marit Jacobsen), Signe Øye (Agnes Elisabeth Kittelsen), Sondre K. Larsen (Preben Ulriksen), Vanessa Borgli (Eva Gerner), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust) med flere.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no