Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. oktober 2004 kl 20.05 Fiskelykke

Eventyrlig laksefiske

Mikael Frödin og Jan Edmund Suhr poserer med Alta-laks. (Foto. Lasse Johansson, SVT)
Mikael Frödin og Jan Edmund Suhr poserer med Alta-laks. (Foto. Lasse Johansson, SVT)
Den svenske serien "Fiskelykke" oppviser fine naturskildringer og gode napp – i dette avsnittet skal vi på laksefiske i Altaelva.

Det handler om stor laks, riktig stor laks. Det er den svenske sportsfiskeren Mikael Frödin som tar oss med dit, sammen med de lokale kjentmenn og erfarne roere Frank Bjørnstrøm og Jan Edmund Suhr.

Og det dreier seg om et aldri så lite jubileum – for tiende året på rad besøker Frödin Altaelva.

Verdens beste lakseelv
Å utrope en lakseelv til verdens beste er alltid risikabelt, men blant fluefiskere er det nok få som vil protestere mot at det er Altaelva som tar prisen.

For det er mulig å underbygge påstanden med fakta: Altaelva er det vassdraget i verden der det fanges flest laks over 20 kilo med fluestang.

Frödins personlige rekord i kategorien Alta-laks er dog bare drøyt 17 kilo. Den har han nå satt seg fore å slå. Kanskje hogger en laks som sprenger 20-kilosgrensen på kroken. Det er fullt mulig i Altaelva.

Mer om serien
Programmet om sportsfiske og natur er laget av SVTs Luleå-kontor og tar oss med til Norge, Sverige og USA. Etter et kaldt besøk langs islagte elver i Norrbotten på lakefiske og i Lappland på ørretfiske gjør vi stopp i Beiarelva og Saltstraumen, i de amerikanske delstatene Montana og Idaho, vi jakter på den svenske gjedda i Vestergötland og besøker verdens beste lakseelv, Tanaelva.

Svensk naturserie i sju deler (2003)
Originaltittel: Vildmark fiske
Produsert av: SVT
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()
LENKER
  • Les mer