Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. november 2001 kl 21.40 Sopranos

Hollywood-flørt

Christopher, Tonys ambisiøse nevø, blir forført av Hollywoods glamour og av Amy, en av filmbyens mektige kvinner som er forlovet med hans fetter. Hun ønsker å bruke Christophers kunnskaper om mafiaen i forbindelse med et filmprosjekt.

Amy introduserer Christopher for filmskaperen Jon Favreau, som gjestespiller i kveldens episode. Christopher blir litt for løsmunnet, og hans Hollywood-flørt skaffer ham problemer både i forhold til Tony og til kjæresten Adriana.

Yngstemann i Soprano-klanen, 13 år gamle Anthony jr., gjør seg bemerket ved å tjuvlåne sin mors bil. Det går ikke så bra. Når han må stå til rette for sine foreldre, sjokkerer han dem med sin nylig adopterte eksistensfilosofi. Han slår med overbevisning fast at "livet er meningsløst" og at "Gud er død" - og det bare noen dager før sin katolske konfirmasjon.

Et konfirmasjonsselskap i Soprano-familien er ikke akkurat som i andre familier. Tony gir Christopher et ultimatum; enten får han satse alt på familiegeskjeften, eller så er det over og ut. Pussy, Tonys gode venn og forretnings-partner, har også fått et ultimatum - av FBI.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen, men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53