Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. oktober 2004 kl 23.10 Lydverket

En legende og Ephemera

Ralph Myerz and The Jack Herren Band. (Foto: Stian Andersen)
Ralph Myerz and The Jack Herren Band. (Foto: Stian Andersen)
I Lydverket denne uken får du vite hemmeligheten bak Ephemeras suksess og historien til legenden Nick Drake. Dessuten ser vi nærmere på den egentlige årsaken til at så mange amerikanske artister plutselig engasjerer seg politisk, og vi avslører lastene til gutta i Ralph Myerz and The Jack Herren Band.

De tre jentene i Ephemera vant både Spellemann og Alarmpris sist de gav ut plate. Sidene den gang har de også opplevd å få en kjempehit med låta "Girls Keep Secrets in the Strangest Way" og vært popstjerner i Japan.

Lydverket byr i kveld på noen av jentens opplevelser i Japan. Dessuten har vi fulgt dem i arbeidet med deres neste albumprosjekt, og blant annet fått vite hva det er med deres særmerkede harmonier.

En legende
Da Nick Drake døde i 1974, bare 26 år gammel, av en overdose med antidepressive medisiner, hadde han bare rukket å gi ut 3 album. 30 år senere er Nick Drake blitt en legende som har influert artister som REM, Belle og Sebastian, Ryan Adams og Norah Jones.

Denne uken løfter Lydverket Drake opp og fram ved å la norske artister som Pål Angelskår og Jon Arild Stieng fra Minor Majority, Maria Solheim, Ane Brun, Karin Park og Eirik Glambek Bøe fra Kings of Convenience fortelle historien hans, og hvor mye han har betydd for dem og andre i den typiske "singer/songwriter-tradisjonen.

På finnmarksturné
Etter å ha spilt på store musikkfestivaler Europa rundt i hele sommer, er Ralph Myerz and the Jack Herren Band nå tilbake i hverdagen. Bandet er for tiden ute på sin foreløpig største norgesturné. Lydverket ble med til Finnmark for å finne ut hvor store forskjeller det er for tre enkle elektronikagutter fra Bergen å spille på Glastonbury-festivalen i England og for 60 000 tilskuere i Frankrike, mot 150 betalende i Kirkenes.

POP=politikk?
I USA er pop blitt politikk. Både typiske og utypiske artister viser for tiden sitt politiske engasjement enten i kampen for en av de to viktigste presidentkandidatene, eller de fremmer budskapet om at det er viktig å bruke stemmeretten sin.

Lydverket har sett nærmere på hvilke områder pop gjør seg gjeldende i amerikansk politikk, og spør hvor alt engasjementet til popartistene kommer fra og ikke minst - hvor ekte er det?


Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B.Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10

Vises også i Nett-TV.

LENKER
  • Les mer