Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. september 2007 kl 20.05 Kvitt eller dobbelt

Kunnskap satt på prøve

Kartleser Cato Menkerud og Nadia (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kartleser Cato Menkerud og Nadia (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det folkekjære programmet "Kvitt eller dobbelt" ble en stor suksess da det ble relansert i fjor for barn. Denne høsten starter en ny runde. I ti programmer fra 9.september vil vi møte unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hovedpremien er på 48.000 kroner.

"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

I fjor ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio. På "bakrommet" har hun god hjelp fra Christian Strand. Mens Nadia spør ut kandidatene, følger Christian familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Spesialkunnskaper
I hvert program møter vi tre unge mennesker med spesialkunnskap om et bestemt tema. De spenner vidt, fra Elvis og Tut Ankh Amon til Rally VM og norske kommuner, for å nevne noe. Til sammen var det 1400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Hver kandidat starter på 1500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48.000 kroner. I tillegg til en fagdommer for hvert tema er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Chris-Michael Rom Hansen (12) er ny kandidat i program 2. Han skal opp i Rally VM. Farfaren hans var tidligere kartleser i rally og har bidratt til interessen. I tillegg kjører Chris-Michael go-cart. Go-cart er en sport som krever mye innsats fra foreldre i form av mekking på Cart’en, kjøring til løp, og tilstedeværelse under trening og løp. Heldigvis er foreldrene veldig engasjert, og de er med på trening to ganger i uka. Når Chris-Michael blir stor, skal han selvfølgelig bli rally-fører…

Elise Nedal Helgesen (16 år) fra Sarpsborg er den andre nye kandidaten som skal opp i et nytt tema, nemlig David Bowie. Elise mener at David Bowie er en kameleon som man aldri blir lei. Han fornyer seg absolutt hele tida, og han er hennes store helt. Hun kunne ikke gått opp i noe annet emne i Kvitt eller dobbelt. Da Elise var 6-7 år, oppdaget hun coveret på Bowies glimrende album "Diamond Dogs". Det syntes hun så så kult ut at det var verdt en nærmere sjekk. Interessen har vokst seg så sterk at hun i dag testes for Bowie-kunnskapene sine i Kvitt eller dobbelt.


Egenprodusert underholdning (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer