Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. april 2006 kl 23.45 Farlig spill

Pressen får munnkurv

Cameron Foster (Bill Nighy) er suspendert som redaktør i Herald, og avisa har fått rettslig forbud mot å trykke avsløringene om sammensvergelsen mot Stephen Collins. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Cameron Foster (Bill Nighy) er suspendert som redaktør i Herald, og avisa har fått rettslig forbud mot å trykke avsløringene om sammensvergelsen mot Stephen Collins. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Vi er kommet til den sjette og avsluttende episoden i BBC-thrilleren "Farlig spill". Det er klart at sammensvergelsen som Stephen er offer for, har forgreininger langt opp i det politiske og økonomiske maktapparatet. Nå har motparten gått rettens vei for å stanse avisa Heralds avsløringer. Men redaktør Cameron og hans folk gir seg ikke uten sverdslag.

En allianse mellom maktpersoner i det politiske liv og oljeindustrien står bak krisen som Stephen Collins er havnet i. Nå har de satt skrustikkene på for å hindre at Herald trykker sannheten om hvordan oljeselskapet U-Ex Oil fikk plantet Sonia som Stephens assistent. Etter en rettslig forføyning får avisa munnkurv, og Cameron blir suspendert som redaktør.

Heralds konstituerte redaktør, Yvonne, setter bremsene på for nye avsløringer. Men Cal og Cameron leter etter en måte å omgå loven på, slik at sannheten likevel kan komme for en dag.

Om serien
BBCs suksesserie "Farlig spill" (State of Play) er en halsbrekkende thriller der en ung politiker blir fanget i et ugjennomtrengelig nett av løgner, svik og mord. Serien ble lovprist av britisk presse etter premieren, som ble fulgt av nærmere fem millioner tv-seere i hjemlandet. Den har også vunnet en rekke priser.

"Farlig spill" dreier seg rundt unge Stephen Collins (David Morrissey), som er valgt inn i parlamentet for Labour og regnes som en kommende politisk stjerne. Livet hans blir snudd på hodet den dagen assistenten hans, Sonia, blir funnet død under en vogn på t-banen i London. Avsløringen om at de to hadde et forhold bak ryggen til Stephens hustru Anne (Polly Walker), havner snart på avisenes forsider.

Den respekterte journalisten Cal MacAffrey (John Simm), som er Stephens venn og tidligere kampanjeleder, dekker saken for avisen Herald. Sammen med sin kollega Della (Kelly Macdonald) graver han fram oppsiktsvekkende opplysninger som tyder på at saken dreier seg om mye mer enn en ordinær utroskapssak.

"Farlig spill" har vunnet en rekke priser, deriblant for beste dramaserie både i Broadcast Awards og Indie Awards.

Serien ble første gang sendt i torsdagskrimmen på NRK1 våren 2005.

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: State of Play
Produksjon: Endor i samarbeid med BBC
Manus: Paul Abbott
Regi: David Yates
I rollene bl.a. David Morrissey, John Simm, Polly Walker, Kelly MacDonald, Bill Nighy og James McAvoy
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
LENKER
  • Hjemmeside