Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. mai 2009 kl 23.20 Nattkino: Crash

En sjelden filmopplevelse


"Crash" er en spesiell filmopplevelse. (Foto: Paul Haggis Productions, Bull's Eye Entertainment)
Den triple Oscar-vinneren fra 2005, "Crash", er et urbant drama om flyktige møter, toleranse på tvers av menneskeraser og om frykten vi alle føler fra tid til annen.

Ett ektepar. En persisk butikkeier. To politietterforskere som også er elskere. En afro-amerikansk TV-regissør og hans kone. En meksikansk låsesmed. To biltyver som stadig teoretiserer over rasismen i samfunnet. En politimann. Et middelaldrende koreansk par. Alle bor i Los Angeles. Og i løpet av de neste 36 timene skal deres veier krysses

Filmen tar et provoserende og utilslørt blikk på de komplekse sidene ved rasediskriminering i dagens Amerika. Vi kastes hodestups inn i den opphetede smeltedigelen Los Angeles i tida før 11. september.

"Crash" er en sjelden filmopplevelse - en film som utfordrer publikum til å sette spørsmålstegn ved egne holdninger. Den er morsom, provoserende, rørende, sterk og konstant uforutsigbar.

Filmen fikk Oscar for beste originalmanus (Paul Haggis og Bobby Moresco), beste klipping (Hughes Winborne) og for beste film i 2005, og er også tildelt andre utmerkelser.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk drama (2004)
Regi: Paul Haggis
Produksjonsselskap: Paul Haggis Productions, Bull's Eye Entertainment [us]
Med: Sandra Bullock, Don Cheadle, Brendan Fraser, Matt Dillon, Jennifer Esposito
Kontaktperson: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900,
info@nrk.no