Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. januar 2001 kl 22.30 Halvorsens opera

Halvorsens opera

NRK1 tirsdag 9. januar kl 22.30
Halvorsens opera

Arkitektkonkurransen

Om åtte år skal Oslos nye operahus innvies. Arkitektkonkurransen er over og vinneren, arkitektfirmaet Snøhetta, er kåret. Blant fem premierte forslag finner vi arkitekt Stein Halvorsen og hans team, et nytt lite firma som kjempet mot 240 norske og internasjonale deltakere om det prestisjefylte oppdraget. Innsatsen var høy og tidspresset stort.

NRKs Bjørn Engvik fulgte Stein Halvorsen og hans firma fra like før jul i 1999. Ingen visste da at deres forslag ville bli premiert. Stein Halvorsens firma hadde bestått i vel tre år, og gjort seg bemerket ved å vinne flere konkurranser. - Vi har alltid vunnet over Snøhetta, så vi var optimister, sier Stein Halvorsen.

Sametinget i Karasjok, den norske ambassadørboligen i Berlin, Håkenshallen på Høvikodden og et utstillingsveksthus i Botanisk hage - alt dette står Stein Halvorsen og teamet hans bak.

- Det er en tøff bransje, og det å vinne konkurranser betyr mye for oss, sier Halvorsen og tilføyer at de tegner absolutt alt, boliger, kontorbygg, utstillingslokaler - og operahus.

NRK1 tirsdag kl 22.30
Sendt 10.09.00

Egenproduksjon fra Kulturavdelingen
Programansvarlig Bjørn Engvik
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Arkitekt Stein Halvorsen (til venstre) med resten av teamet på kontoret i Sagveien i Oslo. (Foto: Scanpix)